21Ιον2014 – Πάντα ν’ανταμώνουμε

Μουσική εκπομπή με τη Ρίκα Βαγιάνη και τον Θανάση Αλευρά.

Οικοδέσποινα η Ρίκα Βαγιάνη που με τη δημοσιογραφική της εμπειρία και την πηγαία αίσθηση του χιούμορ δημιουργεί στους καλεσμένους της οικειότητα και ενισχύει το κλίμα της παρέας.
Μαζί της ο Θανάσης Αλευράς σε ρόλο έκπληξη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός βάζει την κωμική του σφραγίδα με μικρά «one man shows» αλλά και τραγούδια σε κάθε εκπομπή.
Σημείο αναφοράς το ιστορικό studio ηχογράφησης Sierra το οποίο ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί «συναυλίες» με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, μπροστά σε καλεσμένους και κοινό.
Με οδηγό τη μουσική παρουσιάζεται η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και όλοι οι συντελεστές από την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέχρι τις πιο σύγχρονες μουσικές προτάσεις.
Η φιλοδοξία της εκπομπής είναι να ανανεώσει τον τηλεοπτικό χάρτη, εμπλουτίζοντας θεματικά, φρεσκάροντας οπτικά και αναβαθμίζοντας ηχητικά το είδος των μουσικών εκπομπών.
Και επειδή πάντα οι παρέες γράφουν ιστορία…»Πάντα ν’ ανταμώνουμε».

Επεισόδιο 6ο: «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ»

Στην αποψινή εκπομπή η Ρίκα Βαγιάνη και ο Θανάσης Αλευράς ανταμώνουν με όλους τους ρεμπέτες του ντουνιά.
Ο Μπαγιαντέρας, το Σμυρνιωτάκι, ο Παστουρμάς, το Αγγούρι, ο Αρτέμης, ο Τεμπέλης, ο Ψηλός, ο Δάσκαλος, ο Φράγκος, ο Βλάχος και πολλοί άλλοι.
Άνθρωποι που έζησαν μια αντισυμβατική ζωή. Πνεύματα που αναζήτησαν μια ελεύθερη αταξία. Μεγάλοι ρεμπέτες που μας χάρισαν τραγούδια μοναδικά, που συντρόφευσαν και συντροφεύουν τις ζωές μας.
Οι Δώρος Δημοσθένους, Ζαχαρίας Καρούνης, Γιάννης Θωμόπουλος, Ταξιάρχης Χάνος, Ελένη Καρακάση και Βάλια Τσιργιώτη ερμηνεύουν κάποια από τα πιο μεγάλα ρεμπέτικα τραγούδια. Μαζί μας ο Γιώργος Τσάμπρας προσεγγίζει ιστορίες της ζωής των μεγάλων ρεμπετών. Στην παρέα μας και οι Πέγκυ Σταθακοπούλου (πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Το μινόρε της αυγής»), Κωνσταντίνα Μιχαήλ (πρωταγωνίστρια από το θεατρικό έργο «Σεβάς Χανούμ»), Γιάννης Μποσταντζόγλου και Κώστας Φλωκατούλας.

Σκηνοθέτης: Νίκος Σούλης
Παρουσιαστής: Ρίκα Βαγιάνη, Θανάσης Αλευράς