11Φεβ2017 – Ες Αύριον τα Σπουδαία

«Σιωπηλός παρατηρητής» του Χρήστου Καρτέρη

Στο πλαίσιο της μετάδοσης του τρίτου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία»,προβάλλεται το επεισόδιο με τίτλο «Σιωπηλός παρατηρητής», του σκηνοθέτη Χρήστου Καρτέρη.

Η Νατάσα Ευσταθίου είναι μουσικοτεχνολόγος και διευκολύντρια της πρωτοποριακής μεθόδου iMUSE. Η μη επεμβατική μέθοδος iMUSE, είναι ένα πολυαισθητηριακό διαδραστικό τεχνολογικό περιβάλλον που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με νοητικές και σωματικές αναπηρίες και ηλικιωμένους να αυτενεργήσουν, πραγματοποιώντας δραστηριότητες που διαφορετικά θα τους ήταν αδύνατες, να εκφραστούν ελεύθερα και να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ευημερίας τους.

Στο επεισόδιο παρακολουθούμε μία μέρα από τη ζωή της Νατάσας Ευσταθίου, η οποία μας αναλύει τι είναι το iMUSE, τη χρήση του και τα οφέλη του. Πώς ασχολήθηκε μ’ αυτό, την επαφή με τους χρήστες της μεθόδου και τα οφέλη που προσφέρει στη ζωή των χρηστών αλλά και για τις αλλαγές που συνέβησαν σε εκείνη μέσα από την ενασχόλησή της με το iMUSE. Επίσης, βλέπουμε τι γίνεται σε μία συνεδρία, καθώς και απόψεις και εμπειρίες από χρήστες του iMUSE.

Επίσης, στο ντοκιμαντέρ μιλούν ο Phil Ellis, εφευρέτης της μεθόδου iMUSE και καθηγητής της Νατάσας, αλλά και άτομα που σχετίζονται μαζί της, όπως η μητέρα της Λίνα Ευσταθίου, η Άννα Δανοπούλου (προїσταμένη ιατρός Ασύλου Ανιάτων, παθολόγος) και η Νεκταρία Βαζούρα (πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο ΡΕΤ «Άγγελοι Γης»).

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χρήστος Καρτέρης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Καρανικόλας
Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης
Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Σκορδίλης
Τεχνική επεξεργασία – εξοπλισμός: RGB Studios
Εκτέλεση παραγωγής: See- Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών