«Μελέτης Ηλίας – Μάκης Παπαδημητρίου – Μηνάς Βιντιάδης – Κερασία Σαμαρά – Αλέξανδρος Νταβρής – Θεατρική παιδική ομάδα και χορωδία “Καλλιτεχνήματα” – Δημήτρης Μπάσης – ΕΚΜΕΚ» –  Eπεισόδιο 5

«Στα παιδιά ο λόγος» με τον Γιάννη Ζουγανέλη και με τα παιδιά αυτή τη φορά να προβληματίζονται για το τι θα έκαναν αν είχαν αρκετά χρήματα στη ζωή τους. Οι αφοπλιστικές απαντήσεις τους δίνουν το ερέθισμα και στους μεγάλους, γονείς και καλεσμένους, σε μια πολύ ιδιαίτερη και με πολλές προεκτάσεις συζήτηση.
Στο στούντιο, ο δημοφιλής ηθοποιός Μελέτης Ηλίας μαζί με την εξάχρονη κόρη του, μας δίνει το στίγμα ενός εξαιρετικά ανήσυχου μπαμπά.
Ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου ξαφνιάζει, λύνοντας τον κύβο του Ρούμπικ σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Ο πολύ καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης με τους ηθοποιούς Κερασία Σαμαρά και Αλέξανδρο Νταβρή συζητούν με τον Γιάννη Ζουγανέλη για άκρως ανησυχητικά φαινόμενα των καιρών.
Ιδιαίτερο τόνο στην εκπομπή δίνουν η θεατρική παιδική ομάδα και χορωδία «Καλλιτεχνήματα».

Ο μαγευτικά μελωδικός Δημήτρης Μπάσης και οι ανατρεπτικοί ΕΚΜΕΚ από τη Θεσσαλονίκη ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους σ’ ένα μουσικό παραλήρημα.

Τα παιδιά αποκτούν το δικό τους βήμα μέσα από τη δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ2.

«Στα παιδιά ο λόγος», με τον Γιάννη Ζουγανέλη κι ένα εκρηκτικό μείγμα παιδικής αθωότητας, με συνεχείς εναλλαγές καταστάσεων, ανάμεσα στον παρουσιαστή, στα παιδιά και στους γονείς που τα συνοδεύουν.
Μέσα σ’ ένα μαγευτικά όμορφο, γεμάτο μνήμες πλατό, 30 παιδιά και 30 γονείς ξεχνούν τα «πρέπει» και τα «μη» και παρασύρονται, για δύο ολόκληρες ώρες, σ’ ένα ξέφρενο, διαδραστικό πάρτι. Με απόλυτο σεβασμό στο λόγο, στην αντίληψη και την προσωπικότητα των παιδιών, γέλιο, χαρά, πρωτότυπα τραγούδια, σκετς, πολλή μουσική και κυρίως αισιοδοξία.
Το παζλ συμπληρώνουν καλεσμένοι ηθοποιοί, αθλητές, άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και δημοφιλείς μουσικοί και ερμηνευτές, που καλούνται με τη σειρά τους να «αποδεσμεύσουν» το παιδί που κρύβουν μέσα τους.
Τον Γιάννη Ζουγανέλη στο στούντιο συνοδεύουν οι μουσικοί και ηθοποιοί Σωκράτης Πατσίκας, Κώστας Κοράκης, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Λήδα Μανιατάκου και Τάνια Ρόκκα, δίνοντας έναν ιδιαίτερο διαδραστικό παλμό και τόνο.

«Στα παιδιά ο λόγος», όπου τα παιδιά θα έχουν τον πρώτο και τον… τελευταίο λόγο!

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Συμμετέχουν: Σωκράτης Πατσίκας, Κώστας Κοράκης, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Λήδα Μανιατάκου και Τάνια Ρόκκα
Αρχισυνταξία: Νίκος Κεραμίδας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης
Σκηνικά: Γιώργος Γεωργίου
Ενδυματολόγος: Ελένη Πάττα
Μοντάζ: Γιώργος Κατσένης
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου
Executive producer: Σταύρος Καπελούζος
Εκτέλεση παραγωγής: Pedio Productions

Παρουσίαση: Γιάννης Ζουγανέλης

08Απρ2017 – Στα Παιδιά ο Λόγος