20Μαρ2017 – Η βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου στον 102 fm της ΕΡΤ3

Για «καταστροφική καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση» έκανε λόγο η βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη υπογράμμισε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση για τη χώρα είναι να φύγει.

«Μπορεί να έχουμε κάποια κοινά με τη ΝΔ, ως προς το επιχειρείν ή με το ΣΥΡΙΖΑ, ως προς τα εργασιακά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλο» σημείωσε.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διευκρίνισε ότι «μια σωστή εξεταστική πρέπει να δει τα θέματα αντικειμενικά», «από συστάσεως του ΚΕΛΠΝΟ, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μέχρι σήμερα».

Εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να γίνει δεύτερο κόμμα, ενώ ερωτηθείσα για την εξαίρεση των αιρετών από τον ασφαλιστικό νόμο 4387, που αφορά και τις συντάξεις των βουλευτών, επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το θέμα με έναν πιο δίκαιο τρόπο.