19Νοε2016 – ΑΓΡΟWEEK

Η εκπομπή επισκέπτεται την Κοζάνη και παρουσιάζει μία φάρμα με γαϊδούρια, των οποίων το γάλα χρησιμοποιείται σε πρώτη φάση για την παρασκευή καλλυντικών, ενώ στόχος του ιδιοκτήτη της φάρμας είναι και η παραγωγή κούμις. Το κούμις είναι ένα αλκοολούχο ποτό που είναι ευρέως γνωστό στις βόρειες χώρες.
Στη δεύτερη ενότητα της εκπομπής παρουσιάζεται ένα μοναδικό ελαιόλαδο με εκχυλίσματα βοτάνων που παρασκευάζεται στην Έδεσσα. Άλλα θέματα της εκπομπής είναι η ποικιλία σταφυλιού Αμάσι, που έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια και η αύξηση της καλλιέργειας σύκων στη βόρεια Ελλάδα.

Παραγωγή:ERT3
Σκηνοθέτης: Εύη Παπαδημητρίου
Αρχισυνταξία: Τάσος Κωτσόπουλος
Παραγωγή: Γιάννης Γκρισπάνης
Παρουσιαστής: Αντώνης Καρανδεινός