21Φεβ2017 -ΒΑΒΕΛ στον 102 fm της ΕΡΤ3

Για κινηματικό αντίπαλο δέος απέναντι στις πολιτικές Τραμπ, έκανε λόγο ο αμερικανός ακτιβιστής Π. Μπόμερ μιλώντας στη «ΒΑΒΕΛ» του «102fm» της ΕΡΤ3

«Προς το παρόν, οι διαμαρτυρίες κατά των πολιτικών που επιχειρεί να εφαρμόσει ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν φαίνεται να μπορούν να οδηγήσουν τον νέο αμερικανό πρόεδρο σε παραίτηση. Ωστόσο, αν οι αντιδράσεις συνεχιστούν, τότε αυτό το κίνημα μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος και να βάλει φρένο στα σχέδιά του κυρίως αναφορικά με την πολιτική του απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς χαρτιά που αυτή τη στιγμή φτάνουν τα 7 εκατομμύρια στη βορειοαμερικανική επικράτεια».

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο αμερικανός ακτιβιστής, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Evergreen State College στην Olympia της Ουάσιγκτον , Πίτερ Μπόμερ, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη 21/2/2017 στην εκπομπή «ΒΑΒΕΛ» του «102FM» του ΡΣΜ της ΕΡΤ3 στον δημοσιογράφο Γιάννη Γκίρμπα. Για τις ανάγκες της μετάφρασης, στον ραδιοθάλαμο ήταν παρούσα η Νατάσσα Κυπράκη.

Ο Peter Bohmer που στο παρελθόν είχε στοχοποιηθεί από το FBI για τη συμμετοχή του στο αντιπολεμικό κίνημα, επισήμανε μεταξύ άλλων από τη Θεσσαλονίκη ότι «οι εναλλακτικές προοπτικές στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με τις ΗΠΑ» και ότι «η πραγματική δημοκρατία θα πρέπει να αναζητηθεί στους χώρους εργασίας, στα εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης, στις συλλογικές προσπάθειες και στις κινητοποιήσεις όλων των ανθρώπων που διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης»