12Οκτ2017 – ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ – Ένας ορεινός αγρότης στο Νότιο Τιρόλο

Ένα επεισόδιο για μια οικογένεια ορεινών γεωργών στις Άλπεις του Νότιου Τιρόλο.
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής ma.ja.de filmproduktion, Stefilm, Anemon Productions, ZDF, ARTE, που θα ολοκληρωθεί σε 5 επεισόδια, διάρκειας 52 λεπτών.
Πως είναι η ζωή σε έναν τόπο όπου το νερό βράζει στους 80 βαθμούς και τα πάντα χρειάζονται διπλάσιο χρόνο για να μαγειρευτούν; Όπου δεν φυτρώνει σχεδόν τίποτα, και ακόμη και ο σανός για τις αγελάδες και τα πρόβατα, που αποτελούν τη μόνη βάση της ζωής σε αυτό το υψόμετρο – θα πρέπει να μαζευτεί από μερικές χιλιάδες μέτρα πιο κάτω; Όταν οι άνθρωποι μπορούν να στηριχθούν μόνο στις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών και των δυνάμεων της φύσης – σε έναν αγώνα που συχνά καθορίζει την ύπαρξη ολόκληρης της οικογένειας; Στη σειρά παρουσιάζονται πέντε τοποθεσίες στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου οι άνθρωποι κατάφεραν, με επιμονή και με εντυπωσιακό τρόπο, να εγκατασταθούν «πάνω από τα σύννεφα» παρά όλους τους πειρασμούς μιας απλούστερης ζωής ‘πιο κάτω’. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φαινόμενο, γιατί η ζωή σε αυτά τα υψόμετρα απειλείται από την εξαφάνιση. Όχι μόνο εντυπωσιακός και συχνά ακραίος τρόπος ζωής που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στον ουρανό και στη γη.

Παραγωγή: Γερμανίας – Ιταλίας – Ελλάδας
Σενάριο – Σκηνοθεσία : Titus Faschina, Reinhard Kungel, Andreas Pichler, Στέλιος Αποστολόπουλος, Νίκος Νταγιάντας, Carmen Butta, Anuschka Seifert

(θα είναι διαθέσιμο έως 26/10/2017)