17Μαϊ2017 – Γεύσεις απο Ελλάδα – Μαστίχα

Μαστίχα Χίου

Ενημερωνόμαστε για την ιστορία της μαστίχας Χίου. Ο σεφ Γιώργος Ζορμπάς έρχεται από την Χαλκιδική και μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη κοτόπουλο γεμιστό με σπαράγγια και σάλτσα μαστίχας και κρέμα με μαστίχα. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει μια ένα νόστιμο σνακ με μαστίχα Χίου και δημητριακά για να το πάρουμε μαζί μας. Μαθαίνουμε για τη διαδρομή της μαστίχας Χίου από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση και ο διατροφολόγος – διαιτολόγος Γιάννης Κάλφας μας ενημερώνει για τις θαυματουργές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου και τα πολύτιμα θρεπτικά της συστατικά.

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα,γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.

Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.

Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης
Παρουσίαση:Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη