18Απρ2017 – Γεύσεις απο Ελλάδα – Φασόλια

«Φασόλια»

Τα φασόλια είναι το υλικό της εκπομπής Γεύσεις από Ελλάδα, την Τρίτη 18 Απριλίου. Ενημερωνόμαστε για την ιστορία και τα είδη των φασολιών. Ο σεφ Κώστας Μπαμπαλίκης μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη ένα δυναμωτικό πρωινό: ρουστίκ με φασόλια παραδοσιακό απάκι, ντομάτα και αυγό και φασόλια με ψάρι. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη παντρεύει την χωριάτικη σαλάτα με τα φασόλια και μας ετοιμάζει ένα υγιεινό γεύμα για να το πάρουμε μαζί μας. Ο καλλιεργητής και παραγωγός Παναγιώτης Φιακάς μας περιγράφει τη διαδρομή των φασολιών από την καλλιέργεια, τη συγκομιδή τους μέχρι την κατανάλωση και ο διατροφολόγος – διαιτολόγος Σταμάτης Μουρτάκος μας ενημερώνει για τις ιδιότητες των φασολιών και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα,γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.

Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.

Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης
Παρουσίαση:Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη