20Απρ2017 – Γεύσεις απο Ελλάδα – Φέτα

«Φέτα»

Το κρεμμύδι είναι το υλικό της εκπομπής Γεύσεις από Ελλάδα, την Τετάρτη 19 Απριλίου. Ενημερωνόμαστε για την ιστορία του κρεμμυδιού. Ο σεφ Ζαν Λουί Καψαλάς μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη γεμιστά κρεμμύδια στον φούρνο και κρεμμυδόπιτα. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει μια γλυκιά σαλάτα με κρεμμύδια για να την πάρουμε μαζί μας. Ο καλλιεργητής και παραγωγός Γρηγόρης Γιανναράκης μας περιγράφει τη διαδρομή των κρεμμυδιών από την καλλιέργεια, τη συγκομιδή του μέχρι την κατανάλωση και ο διατροφολόγος – διαιτολόγος Δημήτρης Πέτσιος μας ενημερώνει για τις ιδιότητες των κρεμμυδιών και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα,γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα» κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.

Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.

Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης
Παρουσίαση:Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη