Και η ζωή (τους) συνεχίζεται… Από τα κοσμήματα της γιαγιάς μέχρι το νυφικό της μαμάς, από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο μέχρι τα «ελληνικά» ’80s, από τις ιδεολογίες μέχρι τα έθιμα του καρναβαλιού, όλα όσα πιστέψαμε ότι έχουν ολοκληρώσει την πορεία τους «επιστρέφουν» δριμύτερα.

Στον νέο κύκλο επεισοδίων της εκπομπής «Από αγκάθι ρόδο», με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, «γιορτάζουμε» το upcycling, τη δημιουργική επανάχρηση αντικειμένων, τάσεων, ιδεών, πιάνοντας τα πιο αναπάντεχα νήματα. Ανθρώπων που έφτιαξαν ξανά τη ζωή τους σε άλλη πατρίδα ή με άλλον σύντροφο, καλλιτεχνών που πρωτοπορούν, εμπνεόμενοι από το παρελθόν, γλωσσών που εξελίσσονται, πατώντας στην ιστορία τους. Κάθε επεισόδιο και μια συναρπαστική διαδρομή.

«Επιστρέφουν τα φοβερά 80’s»
Eπεισόδιο 2

Ποιος δεν σιγοτραγούδησε το «τιρινίνι» του Ευρωμπάσκετ του ’87 και δεν χόρεψε στην ντίσκο Μπαρμπαρέλα; Ποιος δεν θυμάται τα πλαστικά σημαιάκια των προεκλογικών συγκεντρώσεων και τα πρώτα εξώφυλλα του «ΚΛΙΚ»; Τη μόδα του Μπίλυ Μπο και την ελεύθερη ραδιοφωνία; Η δεκαετία του ’80 «μοιάζει» ακόμα κοντά, αλλά έχει παράλληλα λάβει διαστάσεις μύθου. Με αφορμή την έκθεση «GR80s», που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και το «Από αγκάθι ρόδο» επιστρέφουν στα ελληνικά ’80s.

Γιατί αναπολούμε αυτή την περίοδο; Ήταν λαμπερή ή κιτς δεκαετία; Ήταν η αρχή της κρίσης ή τα χρόνια της αθωότητας; Αναβιώνει η μόδα τους; Μπορούμε να ξαναζήσουμε την εφηβεία μας; Ένα ταξίδι στην παστέλ Ελλάδα που όλοι αγαπήσαμε.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Σενάριο: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Libellula Productions
Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος

11Φεβ2017 – Από Αγκάθι, Ρόδο