Και η ζωή (τους) συνεχίζεται… Από τα κοσμήματα της γιαγιάς μέχρι το νυφικό της μαμάς, από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο μέχρι τα «ελληνικά» ’80s, από τις ιδεολογίες μέχρι τα έθιμα του καρναβαλιού, όλα όσα πιστέψαμε ότι έχουν ολοκληρώσει την πορεία τους «επιστρέφουν» δριμύτερα.

Στον νέο κύκλο επεισοδίων της εκπομπής «Από αγκάθι ρόδο», με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, «γιορτάζουμε» το upcycling, τη δημιουργική επανάχρηση αντικειμένων, τάσεων, ιδεών, πιάνοντας τα πιο αναπάντεχα νήματα. Ανθρώπων που έφτιαξαν ξανά τη ζωή τους σε άλλη πατρίδα ή με άλλον σύντροφο, καλλιτεχνών που πρωτοπορούν, εμπνεόμενοι από το παρελθόν, γλωσσών που εξελίσσονται, πατώντας στην ιστορία τους. Κάθε επεισόδιο και μια συναρπαστική διαδρομή.

Eπεισόδιο 4: «Αλληλεγγύη»

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, η αλληλεγγύη έχει αναδειχθεί στο ισχυρότερο όπλο της κοινωνίας. Οι προσφορές σε είδη ή οικονομικά από πολίτες αλλά και επιχειρήσεις για όσους δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες έχουν αγγίξει συγκινητικά επίπεδα. Κάποιοι έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο του συντονισμού: φροντίζουν οι δωρεές μας να φτάσουν εκεί όπου πραγματικά αξίζει.

Σ’ αυτό το επεισόδιο, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μάς συστήνει τρεις από τις σημαντικότερες τέτοιες πρωτοβουλίες: το Library4all, που βοηθά απομακρυσμένα σχολεία της επικράτειας να εμπλουτίσουν τις Βιβλιοθήκες τους, το Δεσμό, που αναλαμβάνει να προωθήσει περισσευούμενα αγαθά εταιρειών ή ιδιωτών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το GIVMED, που μας βοηθά να δωρίσουμε εύκολα και αποτελεσματικά τα φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε άλλο. Τρεις «μάγοι» που με τη δράση τους πολλαπλασιάζουν την προσφερόμενη βοήθεια.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Σενάριο: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Libellula Productions
Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος

11Μαρ2017 – Από Αγκάθι, Ρόδο