Και η ζωή (τους) συνεχίζεται… Από τα κοσμήματα της γιαγιάς μέχρι το νυφικό της μαμάς, από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο μέχρι τα «ελληνικά» ’80s, από τις ιδεολογίες μέχρι τα έθιμα του καρναβαλιού, όλα όσα πιστέψαμε ότι έχουν ολοκληρώσει την πορεία τους «επιστρέφουν» δριμύτερα.

Στον νέο κύκλο επεισοδίων της εκπομπής «Από αγκάθι ρόδο», με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, «γιορτάζουμε» το upcycling, τη δημιουργική επανάχρηση αντικειμένων, τάσεων, ιδεών, πιάνοντας τα πιο αναπάντεχα νήματα. Ανθρώπων που έφτιαξαν ξανά τη ζωή τους σε άλλη πατρίδα ή με άλλον σύντροφο, καλλιτεχνών που πρωτοπορούν, εμπνεόμενοι από το παρελθόν, γλωσσών που εξελίσσονται, πατώντας στην ιστορία τους. Κάθε επεισόδιο και μια συναρπαστική διαδρομή.

Eπεισόδιο 2  –   «Η χρήση της μεταμφίεσης»

ευκαιρία να φέρουμε τον κόσμο μας πάνω-κάτω και να αλλάξουμε μέσα-έξω. Τι συμβολίζει όμως η Αποκριά; Τι σηματοδοτεί η μεταμφίεση; Πώς εξελίχθηκαν τα παραδοσιακά έθιμα της πατρίδας μας και τι σχέση έχουν με τα γνωστά καρναβάλια του κόσμου;
Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Από αγκάθι ρόδο», ο Γιώργος Πυρπασόπουλος ανεβαίνει στο άρμα του καρνάβαλου, μαθαίνει τα πάντα για τους συμβολισμούς της Αποκριάς, για το «μαγικό» άγγιγμα του μακιγιέρ και την κατασκευή μασκών μεταμφίεσης και διαλέγει στολή σε θεατρικά βεστιάρια.
Γιατί η πιο φαντασμαγορική και… τολμηρή περίοδος του χρόνου, το Καρναβάλι, δεν είναι μόνο η παρέλαση της Κυριακής.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Σενάριο: Νικόλ Αλεξανδροπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Libellula Productions
Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος

25Φεβ2017 – Από Αγκάθι, Ρόδο