ΕΡΤ3 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΖΑΖ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (trailer)

ΤΕΤΑΡΤΗ  06/06/2018, στις 22:00
«BLUE NOTE – A STORY OF MODERN JAZZ”

Μουσικό ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί σε δύο ωριαία επεισόδια.
Ο κατάλογος των καλλιτεχνών σε αυτό το DVD αναφέρει τους καλύτερους διεθνείς μουσικούς της τζαζ όλων των εποχών. Μουσικοί των οποίων τα ονόματα έχουν γίνει συνώνυμα με την μεγάλη εποχή της τζαζ στη δεκαετία του 1950 και του ’60.
Με τους Carlos Santana, Cassandra Wilson και André Previn και ειδικούς της τζαζ όπως οι Joachim Ernst Berendt και Μπερτράν Tavernier, άλλους ερωτηθέντες και καλλιτέχνες, αυτό το ντοκιμαντέρ γίνεται εγκυκλοπαιδικό.
Αλλά πόσοι άνθρωποι έχουν ακούσει για τον Alfred Lion και τον Frank Wolff, στους οποίους οφείλουμε την καταγεγραμμένη μνήμη των θρύλων της Jazz; Οι δύο αυτοί άνθρωποι μετανάστευσαν από τη Γερμανία στην Νέα Υόρκη το 1939 και προώθησαν τέχνη της Jazz, η οποία εκείνη την εποχή είχε αρχίσει να δέχεται λίγη σοβαρή προσοχή από την υπόλοιπη Αμερική. Χωρίς χρήματα ή διασυνδέσεις και μιλώντας λίγα αγγλικά, οι δύο άνδρες άρχισαν να καταγράφουν σχεδόν άγνωστους μουσικούς, ακολουθώντας το δικό τους γούστο και κρίση, και δημιουργώντας έτσι το θρυλικό «Blue Note label».

ΜΕΡΟΣ 1ο