ΕΡΤ3 – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (trailer)

ΣΑΒΒΑΤΟ  07/07/2018, στις 14:30
«MY FAMILY FEAST»
Έτος παραγωγής: (2009)

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 ημίωρων επεισοδίων, συμπαραγωγής BENCHMARK FILMS/ THREE DRUNK MONKEYS/ HOPSCOTCH PRODUCTIONS, 2009.
Ένα ταξίδι στις γαστρονομικές παραδόσεις μεταναστών στην Αυστραλία. Ο σεφ Sean Connolly, κάθεται στο τραπέζι μαζί τους για να δει από κοντά τους ανθρώπους που έφεραν από τις πατρίδες τους τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Πολιτισμός και γαστρονομία παντρεύονται αρμονικά γύρω από τα οικογενειακά τραπέζια ανθρώπων με διαφορετικές εθνικές καταβολές.

Eπεισόδιο 9: ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ (THE SERBIANS) 

Η Stana και ο Micho είναι Σέρβοι που μετακόμισαν στην Αυστραλία πριν από 40 χρόνια και έχουν μεγαλώσει τις κόρες τους στο προάστιο του Mascot του Σίδνεϊ. Ο Sean Connolly φτάνει κοντά τους για να γιορτάσει τα 66α γενέθλια της Stana. Για τις ειδικές περιπτώσεις η οικογένεια αγοράζει ένα γουρούνι και το ψήνει στη σούβλα. Για να συνοδεύουν το χοιρινό κρέας, φτιάχνουν λαχανοντολμάδες, cufte, σέρβικες κροκέτες και Ljevaca (ένα ψωμί με κολοκυθάκια). Μια αγαπημένη Βαλκανική μπάντα, η Marsala, παρέχει τη μουσική για τον εορτασμό των γενεθλίων.

Σκηνοθεσία: Giovanni Pacialeo/ Benjamin Gilmour