27Μαρ2015 – θε.αμ.α. (Spectacle)

(Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα θεάτρου – 27 Μαρτίου)

Περιγραφή επεισοδίου
Όλα έχουν μπει στη τελική ευθεία της παράστασης, οι ρυθμοί είναι έντονοι και γρήγοροι, τα πρόσωπα εκφραστικά και το κάθε πλάνο είναι ένας μικρός θησαυρός. Αυτή είναι η μαγεία ενός ντοκιμαντέρ, ότι έχεις την ευκαιρία να είσαι μαζί τους συνεχώς και να καταγράφεις κάτι ανεπανάληπτο, τη διαδικασία δημιουργίας μιας παράστασης, τα συναισθήματα, τις δυσκολίες.
Η ομάδα αυτή όμως διαφέρει από τις άλλες, καθώς αντιμετωπίζει μεγαλύτερες δυσκολίες. Μόνη της προσπαθεί να σταθεί στο θεατρικό στερέωμα. Εμείς έχουμε προσπαθήσει να καταγράψουμε αυτή ακριβώς την πορεία, από τις συζητήσεις για την εύρεση θεατρικού έργου, τη διαλογή των ρόλων, τις πρόβες και τώρα φτάσαμε στην παράσταση.
Η εμπιστοσύνη τους είχε κλονιστεί από παρόμοιες, αλλά αποτυχημένες προσπάθειες προσέγγισής τους, κάτι που μας δυσκόλεψε στο να μας ανοιχτούν. Όμως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και σκεφτόμαστε αισιόδοξα για το αποτέλεσμα… γιατί είναι μια δυνατή ομάδα και μας δίνουν αρκετή τροφή για δημιουργία.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τη δουλειά του Θεάτρου Ατόμων με Αναπηρία. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει γυρίσματα από τις πρόβες και την παράσταση του θεατρικού έργου «Η ιστορία του Ζωολογικού κήπου» του Edward Albee.

Ιδέα – Σκηνοθεσία: Ελιάνα Περηφάνου – Μαρία Σιδηροπούλου
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Π. Κοντραφούρης – Φιλιώ Κοντραφούρη