Ένας περίπατος στην τέχνη | Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ

Σειρά ντοκιμαντέρ βρετανικής παραγωγής 2017 που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια (Β’ Κύκλος)
Η σειρά μας ταξιδεύει σε τοπία που έχουν εμπνεύσει τους αγαπημένους ζωγράφους της Μ. Βρετανίας , από τους John Constable, William Powell Frith και J.M.W. Turner, στον William Hogarth, τον Josef Herman και τον Alfred Wallis. Η σειρά ταξιδεύει στο μήκος και το πλάτος της Βρετανίας – από τα περίχωρα του Λονδίνου και το αγροτικό Suffolk έως τα σύνορα της Σκωτίας και τα χωριά της Νότιας Ουαλίας. Πλούσιο σε ιστορίες, κουτσομπολιά και κρυμμένα μυστικά για τα τοπία που αγαπήθηκαν κάποτε από μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες μας.
Ο ιστορικός Gus Casely-Hayford περπατά στα τοπία αυτών των έργων με τους Michael Sheen, Miriam Margolyes, τον Danny Baker, τον Cerys Matthews, τον Simon Callow και τον Richard E. Grant.

Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ

Ο Γκας Κέισλι-Χέιφορντ συναντά τον θρυλικό φωτογράφο Ντέιβιντ Μπέιλι για να εξερευνήσουν τον κόσμο του εδουαρδιανού ζωγράφου πορτρέτων Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ. Ο Γκας και ο Ντέιβιντ θα επισκεφτούν μερικές από τις μεγαλύτερες επαύλεις της Βρετανίας, από το Ανάκτορο Μπλενχάιμ μέχρι το Ightham Mote, επιτρέποντάς μας να ρίξουμε μία ματιά στον «ξένο» ζωγράφο που αποτύπωσε στον καμβά μερικά από τα πιο φημισμένα ονόματα της Μπελ Επόκ. Ο Γκας θα φτάσει μέχρι το Παρίσι, όπου ο Σάρτζεντ μαθήτευσε και η καριέρα του κινδύνευσε από ένα σκάνδαλο. Ο Γκας εξασφαλίζει μοναδική πρόσβαση στο Λούβρο, όπου θα ανακαλύψει έναν από τους πρώιμους πίνακες του Σάρτζεντ, που κρύβει μία συναρπαστική ιστορία φθόνου και παραπλάνησης.

(διαθέσιμο έως 31/5/2020)

MENU