07Σεπ2018 – Ες Αύριον τα Σπουδαία

«Η κούκλα που χορεύει»

Η Εριφύλη Δαφέρμου είναι χορογράφος-χορεύτρια-καθηγήτρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού «Μοριάνοβα – Τράστα». Με υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισε τις σπουδές της στο Laban Center London με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Dance Theater Practice.
Στο πλαίσιο σπουδών της στο Λάμπαν χορογράφησε τα έργα «Tetragramme» και «Tetragramme 2» (Bonnie Bird theater 2003). Από το 2006 χορογράφος και χορεύτρια των Dirty Granny Tales (ιδρυτικό μέλος), έχει χορογραφήσει και χορέψει στα έργα «Inversed world», «Didi’s son», «Jealous», «Rejection», με τα οποία έκαναν περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Mεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τους Kreativkompanie Xthesis, Face the Fact, Tranzito, Χορόνδε, Seresta, το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας, καθώς και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Αποστολία Παπαδαμάκη.
Από το 2004 συνεργάζεται με την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Χορού «Μοριάνοβα – Τράστα» ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με την Ανωτέρα Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Δήμο Φιλοθέης, το AshInArt, το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων.
Η Εριφύλη μάς διηγείται πώς ξεκίνησε το χορό, μας μιλάει για την πορεία της, τα ερεθίσματά της και τελικά τι σημαίνει γι’ αυτήν να μπορεί να εξασκεί και να κάνει επάγγελμα αυτό που αγαπάει περισσότερο.