11Ιον2014 – Η Εποχή των Εικόνων

A THOUSAND DOORS
«ΧΙΛΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ»

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ
ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

«Η Εποχή των Εικόνων» η μοναδική εκπομπή για την σύγχρονη τέχνη επανέρχεται στη Δημόσια Τηλεόραση με έναν νέο κύκλο, ημίωρης διάρκειας, παρουσιάζοντας μερικές από τις καλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις του καλοκαιριού.
Η πρώτη εκπομπή συναντά τους καλλιτέχνες της έκθεσης A THOUSAND DOORS , την οποία οργάνωσε ο Οργανισμός ΝΕΟΝ στους κήπους και τους εσωτερικούς χώρους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συζητά με την επιμελήτρια της έκθεσης Ιβόνα Μπλάζγουικ ( διευθύντρια της Whitechapel Gallery στο Λονδίνο), για το νόημα της έκθεσης σε σχέση με την Βιβλιοθήκη, τα έργα και την σχέση τους με τη γνώση, την ανάγνωση, την ιστορία.
Ο τίτλος της έκθεσης ερμηνεύεται μέσα από την συζήτηση ως ΈΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΣΚΈΨΗ , ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.
Μιλούν ακόμη συμμετέχοντες καλλιτέχνες καθώς και ο συλλέκτης Δημήτρης Δασκαλόπουλος , ιδρυτής του Οργανισμού ΝΕΟΝ, του οποίου ένας από τους στόχους είναι η επαφή του κοινού με την σύγχρονη τέχνη μέσα από εκθέσεις στον Δημόσιο χώρο. Η ιδιαίτερη χωροταξική μορφή της Γενναδείου Βιβλιοθήκης καθώς και η ομορφιά των κήπων που την περιβάλουν έδωσαν μια εξαιρετικής σημασίας έκθεση την οποία Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ καταγράφει.