22Ιολ2015 – Η Εποχή των Εικόνων

Δείτε σήμερα: «ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ»

Γνωστοί καλλιτέχνες μιλούν για το έργο τους και καταθέτουν τις απόψεις τους για την σύγχρονη τέχνη και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει ζητήματα της εποχής.Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου προσεγγίζει τα θέματα με σκοπό να αναδείξει τον καλλιτεχνικό λόγο και να παρουσιάσει όλους,όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα της σύγχρονης τέχνης.Η εκπομπή στέκεται με προσοχή σε εκθέσεις ιστορικού ενδιαφέροντος,αναφερόμενη στις σχέσεις παρελθόντος και παρόντος,στην έκφραση, τους τρόπους,την ιδεολογία και την παραγωγή έργων τέχνης.

Η «Εποχή των Εικόνων» ταξιδεύει στο εξωτερικό και συνεχίζει το διάλογο με τον κόσμο των εικαστικών,έχοντας ως βασικό άξονα το γεγονός ότι οι τέχνες συναντιούνται και αποτελούν την αντανάκλαση διαφορετικών εκφάνσεων της ζωής.

Τη μεγάλη αναδρομική έκθεση του Νίκου Χουλιαρά παρουσιάζει η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ. Το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς φιλοξενεί το έργο ενός σπαρακτικού δημιουργού, πολύπλευρου και βαθιά συγκινητικού που ξεχώρισε για τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψε τον εσωτερικό κόσμο των πραγμάτων. Ο Ηπειρώτης Νίκος Χουλιαράς, γνωστός όχι μόνο για το εικαστικό του έργο, αλλά και για τα τραγούδια του, το λογοτεχνικό του έργο και κυρίως για τον αυθόρμητο, πηγαίο λόγο του, υπήρξε ορόσημο στη γενιά του και επηρέασε νεότερους δημιουργούς, τόσο στη γραφή, όσο και στη ζωγραφική μανιέρα τους, τα τελευταία χρόνια σοβαροί λόγοι υγείας τον κρατούν μακριά από τον καλλιτεχνικό χώρο, όχι όμως μακριά απ’ το ενδιαφέρον μας γι’ αυτόν. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συνομιλεί για το έργο του με τον αδελφό του, επίσης καλλιτέχνη Γιώργο Χουλιαρά. Μιλούν ακόμη ο Χρόνης Μπότσογλου, ο Μάριος Σπηλιόπουλος και ο Γιώργος Διαλεγμένος.

Η εκπομπή μεταδίδεται στη μνήμη του.

Παραγωγή:Ελληνική
Παρουσιαστής: Κατερίνα Ζαχαροπούλου