Φύλακες της άγριας ζωής | Διάσωση των σαρκοφάγων (Carnivore Rescue)

Γ Κύκλος – Επεισόδιο 2ο (τελευταίο) :   Βαθιά στο Εθνικό Πάρκο Καφούε στη Ζάμπια, μια ομάδα βιολόγων και κτηνιάτρων από το Πρόγραμμα Σαρκοφάγων της Ζάμπια (ΠΣΖ) μάχεται ενάντια στο χρόνο για να σώσει και να προστατεύσει τους κυρίαρχους θηρευτές της Αφρικής.
Η περίοδος των βροχών φτάνει κι έχουν μονάχα μία βδομάδα για να εφαρμόσουν σε κάποια ζώα τα νέα δορυφορικά κολάρα, που θα τους επιτρέπουν να εντοπίζουν οποιοδήποτε ζώο έχει χαθεί ή τραυματιστεί και να σπεύδουν για βοήθεια.

Ο Αμερικανός βιολόγος Μίλαν Βινκς, ειδικός στα σαρκοφάγα, συνεργάζεται στενά με τον Ζαμπιανό κτηνίατρο δρ. Καμπουέρι Μπάντα, προκειμένου να ναρκώσουν και να περάσουν καινούργιο κολάρο σ’ ένα αφρικανικό αγριόσκυλο, να βοηθήσουν μια νεαρή λιονταρίνα που έχει τραυματιστεί σχεδόν θανάσιμα από συρμάτινη παγίδα που στήνουν οι λαθροκυνηγοί, καθώς και πολλά ακόμη.

Επίσης, εντοπίζουν μέσω του GPS ένα τσιτάχ, καινούργιο μέλος στη μελέτη τους για τα σαρκοφάγα, ενώ ανακαλύπτουν τις νέες τεχνικές κυνηγιού που αναπτύσσει αυτή η ταχύτατη γάτα της Αφρικής.

Γενική περιγραφή: 

Σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 2016-2018.

Μέσα από τα δέκα επεισόδια της σειράς, θα γνωρίσουμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά είδη άγριας ζωής της Ζάμπια, όπως ελέφαντες, λιοντάρια, τσακάλια και ύαινες, τα οποία είναι δύσκολο να μελετηθούν.

Με την κάμερα της εκπομπής, θα παρακολουθήσουμε -μέρα με τη μέρα- τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικολόγοι και οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα άγρια ζώα της Ζάμπια, καθώς ανακαλύπτουν νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για κάποια από τα πιο χαρισματικά ζώα της Αφρικής.

( Διαθέσιμο έως 04/08/2020 )