Φύλακες της άγριας ζωής | Η μεγάλη μετακίνηση (The Big Move)

Β Κύκλος – Επεισόδιο 1ο :  Το Ορφανοτροφείο Ελεφάντων Λιλάι κοντά στη Λουζάκα της Ζάμπια αποτελεί το σπίτι τεσσάρων ορφανών ελεφάντων. Τα ζωηρά μωρά έχουν μεγαλώσει υπερβολικά για το ορφανοτροφείο και είναι ώρα να πάνε στο μεγάλο σχολείο.

Σε απόσταση 320 χιλιομέτρων μακριά, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Καφούε, βρίσκεται ο παράδεισος των ελεφάντων, η Κατασκήνωση Φοίνιξ, η μονάδα του προγράμματος που ασχολείται με την απελευθέρωση των ελεφάντων, εκεί όπου μεγαλύτερα σε ηλικία ορφανά έχουν ήδη προσαρμοστεί στη ζωή στην άγρια φύση.

Ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, δόθηκε σ’ αυτούς τους μικρούς ελέφαντες μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και τώρα βρίσκονται καθ’ οδόν προς την επανένταξή τους στην άγρια ζωή. Το μέλλον προβλέπεται λαμπρό…

Γενική περιγραφή: 

Σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 2016-2018.

Μέσα από τα δέκα επεισόδια της σειράς, θα γνωρίσουμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά είδη άγριας ζωής της Ζάμπια, όπως ελέφαντες, λιοντάρια, τσακάλια και ύαινες, τα οποία είναι δύσκολο να μελετηθούν.

Με την κάμερα της εκπομπής, θα παρακολουθήσουμε -μέρα με τη μέρα- τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικολόγοι και οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα άγρια ζώα της Ζάμπια, καθώς ανακαλύπτουν νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για κάποια από τα πιο χαρισματικά ζώα της Αφρικής.

( Διαθέσιμο έως 04/08/2020 )

MENU