Φύλακες της άγριας ζωής | Μαύροι ρινόκεροι (Mission Black Rhino)

Γ Κύκλος – Επεισόδιο 1ο :    Είναι κρίσιμη περίοδος για δύο μαύρους ρινόκερους στη Ζάμπια. Η τετράχρονη θηλυκή Άψον και ο δεκατετράχρονος αρσενικός Κάνγκο βρίσκονται στο επίκεντρο μιας περίπλοκης αποστολής μετακίνησης, που αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για τη διάσωση του είδους τους.

Μια ομάδα επιστημόνων και βοηθητικού προσωπικού, αλλά και πολλοί αφοσιωμένοι αστυνομικοί, ειδικοί στην προστασία της άγριας ζωής, κάνουν ό,τι χρειάζεται για να καταπολεμήσουν την παράνομη λαθροθηρία, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή των ρινόκερων.

Γενική περιγραφή: 

Σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 2016-2018.

Μέσα από τα δέκα επεισόδια της σειράς, θα γνωρίσουμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά είδη άγριας ζωής της Ζάμπια, όπως ελέφαντες, λιοντάρια, τσακάλια και ύαινες, τα οποία είναι δύσκολο να μελετηθούν.

Με την κάμερα της εκπομπής, θα παρακολουθήσουμε -μέρα με τη μέρα- τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικολόγοι και οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα άγρια ζώα της Ζάμπια, καθώς ανακαλύπτουν νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για κάποια από τα πιο χαρισματικά ζώα της Αφρικής.

( Διαθέσιμο έως 04/08/2020 )