Φύλακες της άγριας ζωής | Επιστροφή των κυνηγών (Return of the Hunters)

«Επιστροφή των κυνηγών»
Το εθνικό πάρκο των πεδιάδων Λούα είναι μια απέραντη θάλασσα από χρυσαφένια λιβάδια στην καρδιά της νότιας Αφρικής.
Απομακρυσμένο κι άγριο, φιλοξενούσε κάποτε τεράστια κοπάδια γκνου και ζεβρών, αλλά και αρπακτικών, όπως λιοντάρια και γατόπαρδοι που καραδοκούσαν στην πλούσια βλάστηση.
Όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική Αγκόλα, η πλούσια άγρια φύση της Λούα καταστράφηκε γρήγορα από τους λαθροκυνηγούς και -για πολλά χρόνια- το πάρκο βρισκόταν σε αδράνεια, χωρίς το παραμικρό ίχνος ζωής.
Η ειρήνη έχει πλέον επιστρέψει και η κάμερα μας ακολουθεί μια εκπληκτική ομάδα ερευνητών που εργάζονται για να αποκαταστήσουν τη Λούα στην παλιά της δόξα.

Σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων, παραγωγής Καναδά 2016-2018.

Μέσα από τα δέκα επεισόδια της σειράς, θα γνωρίσουμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά είδη άγριας ζωής της Ζάμπια, όπως ελέφαντες, λιοντάρια, τσακάλια και ύαινες, τα οποία είναι δύσκολο να μελετηθούν.

Με την κάμερα της εκπομπής, θα παρακολουθήσουμε -μέρα με τη μέρα- τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικολόγοι και οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα άγρια ζώα της Ζάμπια, καθώς ανακαλύπτουν νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για κάποια από τα πιο χαρισματικά ζώα της Αφρικής.

(Διαθέσιμο έως 04/08/2020)