Η ιστορία αλλιώς | Καταστροφικοί μετεωρίτες και αποκωδικοποίηση

BIG HISTORY

«Καταστροφικοί μετεωρίτες» & «Αποκωδικοποίηση»

«Αψηφώντας τη βαρύτητα»
Για να πετάξουμε δεν χρειαζόμαστε μόνο φτερά. Θέλουμε τον σωστό αέρα, τα κατάλληλα υλικά που δημιουργήθηκαν μέσα στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων και κοσμικές δυνάμεις ιδανικές για εμάς ώστε να απογειωθούμε από το έδαφος χωρίς να χαθούμε στο διάστημα. Το επεισόδιο αυτό αποκαλύπτει πώς ο πλανήτης Γη είναι ο ιδανικός πλανήτης για να πετάς.
Αφήγηση: Μπράιαν Κράνστον

Οι επιθέσεις από το διάστημα δημιούργησαν τον πλανήτη μας και ό,τι υπάρχει πάνω σ’ αυτόν. Σαν διαστημικά φορτία προμηθειών, έφεραν νερό, μέταλλα και μπορεί ακόμα και τη ζωή. Έφτιαξαν το φεγγάρι μας και χάραξαν τη μορφολογία του πλανήτη μας. Με τον ίδιο τρόπο που δημιούργησαν όλα όσα ξέρουμε, μπορούν να τα πάρουν όλα με μια ξαφνική καταστροφική σύγκρουση.

«Αποκωδικοποίηση»
Οι μυστικοί κώδικες ορίζουν τον κόσμο. Ο κώδικας της ζωής, το DNA, είναι το λειτουργικό σύστημα όλων των οργανισμών, ο οποίος πυροδότησε τη νοήμων ζωή πλασμάτων σαν εμάς, και τελικά δημιουργήσαμε και εμείς οι ίδιοι κώδικες- τη γλώσσα, η οποία μας επιτρέπει να μιλήσουμε και μέσω του αλφάβητου να γράψουμε. Δημιουργήσαμε έναν ολόκληρο ψηφιακό κόσμο βασισμένο στον δυαδικό κώδικα, η κινητήρια δύναμη των μηχανών της σύγχρονης εποχής. Μπορεί οι κώδικες να ορίζουν μέχρι και το σύμπαν;

(Διαθέσιμο έως 01/08/2020)