24Ιαν2020 – On the Road – «Δραστηριότητες στην Πέλλα» και «Εύβοια-Εθελοντισμός»

«Δραστηριότητες στην Πέλλα» και «Εύβοια-Εθελοντισμός»

Η εκπομπή πετάει με τις αερολέσχες Κέρκυρας και Έδεσσας, ενώ έμπειροι πιλότοι μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους σε όσους ενδιαφέρονται για τα αεροπλάνα. Θα γνωρίσουμε έναν εκπαιδευτή Παραπέντε (αλεξίπτωτο πλαγιάς) και θα τον προκαλέσουμε σε μια κόντρα 4Χ4-αλεξίπτωτου πλαγιάς στο όρος Καϊμακτσαλάν. Στους πρόποδες του ίδιου βουνού θα γίνει παρουσίαση και βόλτα με «γουρούνα».

Η εκπομπή ταξιδεύει μέχρι την κεντρική Εύβοια. Ειδικοί μας ενημερώνουν για το ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός ενός οχήματος 4Χ4. Στη συνέχεια, θα παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες ανάκτησης ενός οχήματος σε πλαγιά λόφου με μεγάλη κλίση και θα γνωρίσουμε τους Άβαντες. Μια εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας, διάσωσης και παροχής Πρώτων Βοηθειών και φαρμάκων σε απομακρυσμένα ορεινά χωριά.
Όλα αυτά γύρω από τη μαγική περιοχή της Δύρφης, ενός βουνού που το χειμώνα προστατεύει, σα φυσικός φράκτης, την Αττική από τα κύματα κακοκαιρίας του Βορρά.

Ταξιδιωτική εκπομπή με επίκεντρο το αυτοκίνητο. Απευθύνεται όχι μόνο στους φίλους του αυτοκινήτου και τους λάτρεις του ταξιδιού, αλλά και σε οποιονδήποτε απολαμβάνει δράση, γέλιο και ανατροπές.

Τα επεισόδια εκτυλίσσονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή συνταγή παρουσίασης μιας θεματικής εκπομπής, στοχευμένης αποκλειστικά στο μοντέλο του αυτοκινήτου και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η εκπομπή ασχολείται με τον οδηγό. Ανακαλύπτουμε τις ανάγκες του, τον τρόπο με τον οποίο καλείται να ξεπεράσει φυσικά εμπόδια και τις ειδικές γνώσεις που οφείλει να επιδεικνύει σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

Σκηνοθεσία: Νίκος Μιστριώτης
Aρχισυνταξία: Αλέξης Καπλάνης
Οργάνωση-διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Κοψιάς
Μοντάζ-επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Μάρης
Μοντάζ-γραφικά: Νίκος Παπαδόπουλος
Μοντάζ-μιξάζ: Κώστας Μακρινός
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλα Αλισάνογλου
Σήμα αρχής-τέλους: Μάνος Κοκολάκης
Οπερατέρ: Ανδρέας Πετρόπουλος
Ηχολήπτης: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Σύμβουλος 4Χ4: Κώστας Λιάπης
Εκτέλεση παραγωγής: XYZ PRODUCTIONS

Παρουσίαση: Αλέξης Καπλάνης