07Ιολ2019 – Εκλογές 2019 (21:30 – 23:30)

Ενημερωτικός μαραθώνιος από την ΕΡΤ1

Τον εκλογικό μαραθώνιο της ΕΡΤ1 ανοίγουν στις 06:45 ο Γιάννης Σκάλκος και η Ευρυδίκη Χάντζιου, τους οποίους διαδέχεται στις 10:00 έως τις 12:00 ο Τάκης Σαράντης και στις 13:00 έως και τις 15:00 η Ντένια Σαρακίνη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής ζώνης θα υπάρχει συνεχής ροή με επιτόπιες καλύψεις της ψηφοφορίας, των δηλώσεων και των μηνυμάτων των πολιτικών αρχηγών και υποψηφίων. Με το δίκτυο τοπικών ανταποκριτών -που μόνο η ΕΡΤ διαθέτει- η ΕΡΤ1 θα καταγράφει την εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα, μέσω απευθείας συνδέσεων με όλη την Περιφέρεια, ενώ οι ανταποκριτές της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο θα μεταφέρουν τον αντίκτυπο των ελληνικών εκλογών σε Ευρώπη και Αμερική.

Στις 17:30 ξεκινά η βραδιά του εκλογικού μαραθωνίου με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 02:00 το πρωί της Δευτέρας.

Στο στούντιο, ο γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γεράσιμος Μοσχονάς, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, και προσωπικότητες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, σχολιάζουν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης για την επόμενη μέρα.

Στις 19:00 ακριβώς η ΕΡΤ1 θα παρουσιάσει το exit poll, ενώ λίγο μετά τις 20:00 ο Ηλίας Νικολακόπουλος θα δώσει την εκτίμησή του βάσει πραγματικών αποτελεσμάτων.

Αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής βραδιάς και μέχρι τις 05:50 το πρωί της Δευτέρας, η Αλεξάνδρα Δουβαρά και ο Θάνος Σιαφάκας συνεχίζουν τη ροή των αποτελεσμάτων για την τελική καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Παρουσίαση: Δώρα Αναγνωστοπούλου