12Ιαν2015 – Βιβλία στο κουτί

Εκπομπή “Γιάννης Τσίρμπας και Λευτέρης Καλοσπύρος”

Τα βιβλία ξαναβγαίνουν από το κουτί… στην ΝΕΡΙΤ. Η γνωστή φιλαναγνωστική εκπομπή, αρχίζει ένα νέο κύκλο, παρακολουθώντας από κοντά την συγγραφική περιπέτεια, επιδιώκοντας να την κάνει και αναγνωστική.

Οι συντελεστές (Κατερίνα Σχινά, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Σπύρος Γιανναράς, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη) με μακρά θητεία στην δημοσιογραφία βιβλίου, στην κριτική και στην γραφή, συναντούν τους συγγραφείς, συνομιλούν μαζί τους, προτείνουν νέα βιβλία της σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής και θέτουν ερωτήματα που μοιραζόμαστε όλοι μας.

Δύο πολύ ενδιαφέροντες εκπρόσωποι της νέας γενιάς της πεζογραφίας μας, συγγραφείς που ανανεώνουν το είδος τόσο θεματικά όσο και μορφικά, συζητούν σήμερα με την Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη στην εκπομπή «Βιβλία στο κουτί». Θέμα και των δύο είναι η κρίση, ιδωμένη από διαφορετικές πλευρές. Πιο υπαρξιακή, στο πρώτο και βραβευμένο μυθιστόρημα του Λευτέρη Καλοσπύρου «Η μοναδική οικογένεια», ένα βιβλίο που παρακολουθεί το πέρασμα από τον κόσμο των παγιωμένων αυταπατών του αιώνα που πέρασε στον σημερινό κόσμο των δυσοίωνων αμφιβολιών, μέσα από τις δύσκολες σχέσεις μιας οικογένειας. Περισσότερο κοινωνική, στην νουβέλα του Γιάννη Τσίρμπα «Η Βικτώρια δεν υπάρχει», μια ρωμαλέα ρεαλιστική αποτύπωση της υπόκωφης συγκρότησης του ρατσισμού και της πανταχού παρουσίας της βίας σε μια από τις πιο παλιές και χαρακτηριστικές γειτονιές της Αθήνας.

Αρχισυνταξία: Κατερίνα Σχινά.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Τσιφτσής
Καλλιτεχνική επιμέλεια, παραγωγή: Πέννυ Παναγιωτοπούλου.

Έρευνα – παρουσίαση: Κατερίνα Σχινά, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου Σπύρος Γιανναράς, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
Παραγωγή: Πένυ Παναγιωτοπούλου