18Μαΐ2015 – Με αφορμή την αναπηρία

Εκπομπή 11η

Η εκπομπή “ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ”, είναι η μοναδική εκπομπή στην Ελληνική Τηλεόραση που ασχολείται με θέματα αναπηρίας και απευθύνεται στο 1.500.000 συμπολίτες μας με αναπηρία και στο σύνολο της κοινωνίας. Ο δημοσιογράφος, νομικός και μουσικός Γιώργος Μπελίρης (τυφλός ο ίδιος), που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, και οι υπόλοιποι συντελεστές, προσπαθούν όλοι μαζί, με υπευθυνότητα, να αναδείξουν την ανθρώπινη ποικιλομορφία, τα προβλήματα, τις ανησυχίες, και τις φιλοδοξίες των πολιτών με αναπηρία. H εκπομπή ακολουθεί τη δεοντολογία, τη μεθοδολογία, τις προδιαγραφές και τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με αναπηρία, που έχουν υιοθετήσει οι δημόσιες τηλεοράσεις ευρωπαϊκών χωρών: ΒΒC, ZDF, FRANCE TELEVISIONS.

Στην εκπομπή αυτής της Δευτέρας:

  • Παρουσίαση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης της υπηρεσίας κινητικότητας και προσανατολισμού α.μ.κ.ε. Πρωτοπορίας με έδρα τον Πανελλήνιο Συνδέσμο Τυφλών Περιφεριακή Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Άτομα με Σύνδρομο Down επιλέγουν να ασχοληθούν με δραστηριότητες, που στο πολύ κόσμο φαίνεται αδύνατο ότι μπορούν να συμμετέχουν.
  • Βασικές γνώσεις για τις πρώτες βοήθειες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
  • Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων.

 

Σκηνοθέτης: Δημήτρης Αγιανίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Παρουσίαση / Δημοσιογραφική Έρευνα: Γιώργος Μπελίρης