27Απρ2015 – Με αφορμή την αναπηρία

Εκπομπή 8η: “Συνέντευξη με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή”

Η εκπομπή “ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ”, είναι η μοναδική εκπομπή στην Ελληνική Τηλεόραση που ασχολείται με θέματα αναπηρίας και απευθύνεται στο 1.500.000 συμπολίτες μας με αναπηρία και στο σύνολο της κοινωνίας. Ο δημοσιογράφος, νομικός και μουσικός Γιώργος Μπελίρης (τυφλός ο ίδιος), που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, και οι υπόλοιποι συντελεστές, προσπαθούν όλοι μαζί, με υπευθυνότητα, να αναδείξουν την ανθρώπινη ποικιλομορφία, τα προβλήματα, τις ανησυχίες, και τις φιλοδοξίες των πολιτών με αναπηρία. H εκπομπή ακολουθεί τη δεοντολογία, τη μεθοδολογία, τις προδιαγραφές και τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με αναπηρία, που έχουν υιοθετήσει οι δημόσιες τηλεοράσεις ευρωπαϊκών χωρών: ΒΒC, ZDF, FRANCE TELEVISIONS.

Στην εκπομπή αυτής της Δευτέρας:

  • Αποκλειστική συνέντευξη με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον πρώτο υπουργό με αναπηρία στην Ελλάδα, ο οποίος μας δέχτηκε στο σπίτι του και μας μίλησε από καρδιάς για τη ζωή του.
  • Παρουσίαση του Κέντρου Μέριμνας ΑμεΑ του Δήμου Βέροιας, με αφορμή και την πρόσφατη μεγάλη διοργάνωση που έγινε στην πόλη της Βέροιας, με την ονομασία «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015».

Σκηνοθέτης: Δημήτρης Αγιανίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Παρουσίαση / Δημοσιογραφική Έρευνα: Γιώργος Μπελίρης