14Ιαν2017 – Η Εποχή των Εικόνων

«Ωδείο Αθηνών: Άβυσσος – ΝΕΟΝ»

Η «Εποχή των εικόνων» παρουσιάζει την έκθεση «Η Υπέρβαση της Άβυσσος», με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου να συναντά στο χώρο του Ωδείου Αθηνών τους επιμελητές της έκθεσης Μαρία Μαραγκού και Δημήτρη Παλαιοκρασά, τους καλλιτέχνες Μάρω Μιχαλακάκου και Αλίκη Παλάσκα, τους μουσικούς Γιώργο Κουμεντάκη και Σταύρο Γασπαράτο και τέλος τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ιδρυτή του οργανισμού ΝΕΟΝ.

Η έκθεση, την οποία η εκπομπή παρουσιάζει σε μια ιδιαίτερα συγκινητική αφήγηση, αφού βασίζεται στην «Ασκητική» του Καζαντζάκη, αλλά και σε εξαιρετικά έργα της σύγχρονης τέχνης που ανήκουν στη συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου και της ιστορικής γκαλερί «Δεσμός», χωρίζεται σε 6 ενότητες, αφιερωμένη η κάθε μία σ’ ένα κεφάλαιο της «Ασκητικής» από τη Γέννηση ώς το Θάνατο.

Έργα, όπως των Gilbert and George, Marina Abramovic, Martin Kippenberger, Louise Bourgeois, Βλάση Κανιάρη, Κώστα Τσόκλη, Στάθη Λογοθέτη συνομιλούν διαχρονικά, αν και στον παρόντα χρόνο, καθιστώντας την εμπειρία θέασης της έκθεσης μοναδική, όπως και τη συγκεκριμένη εκπομπή πολύτιμη στην καταγραφή αυτής της εμπειρίας.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παντελής Μαντζανάς G.S.C.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος
Μοντάζ-μιξάζ: Νίκος Βαβούρης
Οπερατέρ: Νικόλας Καρανικόλας, Ειρήνη Καραγιάννη
Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.
Ενδυματολόγος: Δέσπονα Χειμώνα
Βοηθός παραγωγής: Θανάσης Χρυσόγελος, Μάρκος Δαμιανός
Φροντιστήριο: Λίνα Κοσσυφίδου
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου
Εκτέλεση παραγωγής: blackbird production