25Φεβ2017 – Η Εποχή των Εικόνων

«ROOMS 2017»

Η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων», παρουσιάζει την έκθεση ROOMS 2017 που διοργανώνει επί 17 χρόνια η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον, αφού εκεί πρωτοεμφανίζονται νέοι Έλληνες καλλιτέχνες με συχνά ανοδική πορεία στο μέλλον. Η έκθεση γίνεται κατά κανόνα στα δωμάτια του ξενοδοχείου St. George Lycabethus.
Η έκθεση ROOMS εκτείνεται σ’ έναν ολόκληρο όροφο του ξενοδοχείου, όπου κάθε καλλιτέχνης ή ομάδα παρουσιάζεται σ’ ένα δωμάτιο και το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σ’ έναν προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη.
Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά τον Γεράσιμο Καππάτο και συνομιλούν για το νόημα της έκθεσης ως εικαστικό γεγονός με διάρκεια και σταθερούς επισκέπτες, νέους και παλαιότερους, το εικαστικό περιβάλλον σήμερα και το ρόλο των αιθουσών Τέχνης. Παράλληλα, στην εκπομπή μιλούν καλλιτέχνες και επιμελητές της έκθεσης, ο καθένας στο Δωμάτιο που βρίσκεται το έργο του, δίνοντας μια ποιητική ερμηνεία για το χώρο, το έργο και τη σχέση ανάμεσα στα δύο. Ανάμεσά τους, οι επιμελήτριες Δηώ Καγγελάρη, Φαίη Τζανετουλάκου, Λίνα Τσίκουτα, καθώς και οι καλλιτέχνιδες Αμαλία Βεκρή, Ειρήνη Γεωργοπούλου, Θάλεια Γκατζούλη, Έρη Δημητριάδη και Ρενάτα Μεθενίτη.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παντελής Μαντζανάς G.S.C.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος
Μοντάζ-μιξάζ: Νίκος Βαβούρης
Οπερατέρ: Νικόλας Καρανικόλας, Ειρήνη Καραγιάννη
Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.
Ενδυματολόγος: Δέσπονα Χειμώνα
Βοηθός παραγωγής: Θανάσης Χρυσόγελος, Μάρκος Δαμιανός
Φροντιστήριο: Λίνα Κοσσυφίδου
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου
Εκτέλεση παραγωγής: blackbird production

MENU