23Ιον2019 – Κυριακή στο Χωριό – Μανωλιόπουλο Χανίων

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3 με καινούρια επεισόδια.
Η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Μανωλιόπουλο Χανίων

Η «Κυριακή στο Χωριό» για πρώτη φορά στην Κρήτη και επέλεξε ένα χωριό των Χανίων, για το παρθενικό της ταξίδι εκεί.
Είκοσι μόλις χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων και να σου, μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο, το Μανωλιόπουλο, ένα χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο, γεμάτο εικόνες της Κρητικής γης.
Κάνουμε βόλτα στο αναγεννημένο από τη φωτιά Βοτανικό πάρκο έκτασης 200 περίπου στρεμμάτων και αισθανόμαστε δέος αντικρίζοντας το πιο γνωστό φαράγγι της Ελλάδας, το φαράγγι της Σαμαριάς.
Γνωρίζουμε τα πάντα για το παρελθόν μέσα από τα εκθέματα του μουσείου «Ελιάς και λαδιού» και επισκεπτόμαστε νέους επιχειρηματίες που στηρίζουν την τοπική κοινωνία, προσφέροντας θέσεις εργασίας στους νέους της περιοχής, αλλά και πρωτοποριακά προϊόντα.
Φυσικά δεν παραλείπουμε να γευτούμε μοναδικά κρητικά εδέσματα που συναντούμε μόνο εδώ και προσπαθούμε να μάθουμε τους χορούς της, μέσα από την αναπαράσταση της αγαπημένης ελληνικής ταινίας «η νεράιδα και το παλικάρι».

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Φανή Αρβανιτίδου
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης

MENU