28Απρ2019 – Κυριακή στο Χωριό – ΚΑΨΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3 με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.
ΚΑΨΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Χριστός Ανέστη από το Μωριά θα μας πει η εκπομπή
Ταξιδιωτική εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2019 (Γ’ κύκλος) διάρκειας 90’.
«Κυριακή στο Χωριό» ανήμερα του Πάσχα.
Χριστός Ανέστη από το Κάψια Αρκαδίας με ήχους και χορούς λεβέντικους και με το κόκκινο κρασί, ντόπιο και φημισμένο, να ευφραίνει καρδίαν…
Πασχαλιάτικη γιορτή, σ’ ένα σκηνικό βγαλμένο από τη νοσταλγία, δίπλα στο μαγευτικό ελατοδάσος του Μαινάλου και με τους 200 περίπου κατοίκους του χωριού, να σιγοτραγουδάνε για την Λαμπρή όλοι μαζί, στέλνοντας τις ευχές τους στους ξενιτεμένους συγγενείς τους.
Ταξιδεύουμε σε πασχαλινά ήθη και έθιμα που περνούν από γενιά σε γενιά.
Ψήνουμε «πασχαλόψωμο» σε παραδοσιακό φούρνο, πλάθουμε τα κουλουράκια της Λαμπρής και βάφουμε κόκκινα αυγά, παρέα με τους ντόπιους.
Γιορτάζουμε με όλο το χωριό!
Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

MENU