30Ιον2019 – Κυριακή στο Χωριό – Νικιάνα Λευκάδας

Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3 με καινούρια επεισόδια.
Η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Νικιάνα Λευκάδας

Εκεί που όλες οι αποχρώσεις του μπλε «φωτίζουν» τη θάλασσα… Εκεί που το πράσινο σαγηνεύει… Νησί των ποιητών και των λογίων, της φυσικής – απαράμιλλης ομορφιάς, της παράδοσης, της μουσικής, της περιπέτειας….
Στην Λευκάδα βρισκόμαστε αυτή την Κυριακή και ρίχνουμε άγκυρα, στο γραφικό λιμάνι της Νικιάνας! Ένα ψαροχώρι όπου το παρόν συναντάει το παρελθόν στην περιοχή του «Μαγεμένου» . Εκεί μαθαίνουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας.
Κάνουμε κατάδυση στα κρυστάλλινα νερά της και περπατάμε στα μονοπάτια του βουνού των Σκάρων, κάτω από τη σκιά του μοναδικού δρυοδάσους του, που αναπαράγεται αυτοφυώς στην περιοχή, εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Ανηφορίζουμε στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Πατέρων και τέλος γινόμαστε θεατές της καθημερινότητας, όπως ήταν τα παλιά χρόνια σε ένα σημείο κομβικό για την περιοχή, τη «βρύση του Παύλου».

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Φανή Αρβανιτίδου
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης