10Νοε2014 – Άξιον εστί

Δείτε: “Σύγχρονοι Έλληνες πεζογράφοι”

Το Άξιον Εστί, παρουσιάζει την πρόσφατη δουλειά τεσσάρων ελλήνων πεζογράφων.
Ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης, μέσα από μια αντισυμβατική, αλλά καθημερινή, ερωτική ιστορία, αποτυπώνει με υπαινικτικό τρόπο την ένταση αλλά και την έκταση της –υποτιθέμενης- οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, με αφορμή το τελευταίο μυθιστόρημά του «Το μυστικό της Έλλης».
Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος στο μυθιστόρημα «Η χορεύτρια του διαβόλου» ξανακοιτάζει σημαντικά ιστορικά γεγονότα και τις φυσιογνωμίες που πρωταγωνίστηκαν σ’ αυτά, εξηγώντας γιατί, κατά «διαβολικό» τρόπο, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Λευτέρης Ξανθόπουλος μιλά για καθημερινές ιστορίες που αποτελούν σημεία έμπνευσης, τόσο για έναν πεζογράφο όσο και για έναν σκηνοθέτη. Αφορμή το τελευταίο βιβλίο του με τίτλο «Γάτες αλλού».
Ο συγγραφέας Δημοσθένης Παπαμάρκος στη συλλογή διηγημάτων «ΜεταΠοίηση» μιλά για τη μοναξιά, την ανεξάντλητη ποιητικότητα της εσωτερικότητας, την διαφορετική ανάγνωση καταξιωμένων συγγραφέων και το προσωπικό όραμα που συνθέτει την αφήγηση της σύγχρονης πραγματικότητας.

Νάσος Βαγενάς, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Μαρία Στασινοπούλου, Νταιάνα Χάας
Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης
Παραγωγή: ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΕ

Παρουσιαστής: Βασίλης Βασιλικός