Η εκπομπή φωτίζει τη ζωή ανθρώπων που ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν -ή έζησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα- σε κάποιο αστικό κέντρο, αποφάσισαν να αφήσουν την πόλη και να αλλάξουν δραστικά τη ζωή και τη δουλειά τους. Συναντάμε αυτούς τους ανθρώπους, μιλάμε μαζί τους για την απόφασή τους αυτή, για τις δυσκολίες προσαρμογής στη νέα τους «πατρίδα», για την απουσία ουσιαστικού σχεδίου αποκέντρωσης, αλλά και για το καυτό θέμα του βιοπορισμού, αφού πολλοί απ’ αυτούς ασχολήθηκαν με κάτι που δεν είχαν ποτέ φανταστεί ότι θα μπορούσαν να κάνουν.

Εκπομπή 4η: «O OIKOΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΨΙΑΣ«

Ο Γιάννης επέστρεψε στον ανεκμετάλλευτο τόπο καταγωγής του, τη λίμνη Κερκίνη, και δημιούργησε μια οικοπεριηγητική μονάδα με πολλές δραστηριότητες, δίνοντας ζωή σε ένα πανέμορφο μέρος αλλά και ορίζοντα στους υπόλοιπους ντόπιους να ασχοληθούν και εκείνοι με τον οικοτουρισμό.
Η Χριστίνα ακολούθησε τον δρόμο της καρδιάς της που την έφερε στο πλάι του νέου της συζύγου στο χωριό Κάψια της Αρκαδίας.
Μαζί της εγκατέλειψαν την Αθήνα και οι δύο κόρες της. Παράτησαν τις αστικές πολυτέλειες και πλέον εργάζονται στο βιολογικό τους οινοποιείο από το οποίο και βιοπορίζεται όλη η οικογένεια.

Παραγωγή:Ελληνική
Σκηνοθέτης: Πηνελόπη Κροντηροπούλου
Αρχισυνταξία: Τζίνα Ζορμπά
Παραγωγή: Νίκος Θεοδωράκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Άννα Σβύνου

Παρουσιαστής: Γιούλη Επτακοίλη

29Νοε2014 – Αυτοί που πήραν τα βουνά