16Μαρ2015 – Με αφορμή την αναπηρία

Εκπομπή 2η: “Αμυμώνη, Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, Ιστορική Πατριδογνωσία, Μέτρα Αυτοπροστασίας”

Η εκπομπή “ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ”, είναι η μοναδική εκπομπή στην Ελληνική Τηλεόραση που ασχολείται με θέματα αναπηρίας και απευθύνεται στο 1.500.000 συμπολίτες μας με αναπηρία και στο σύνολο της κοινωνίας. Ο δημοσιογράφος, νομικός και μουσικός Γιώργος Μπελίρης (τυφλός ο ίδιος), που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή, και οι υπόλοιποι συντελεστές, προσπαθούν όλοι μαζί, με υπευθυνότητα, να αναδείξουν την ανθρώπινη ποικιλομορφία, τα προβλήματα, τις ανησυχίες, και τις φιλοδοξίες των πολιτών με αναπηρία. H εκπομπή ακολουθεί τη δεοντολογία, τη μεθοδολογία, τις προδιαγραφές και τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με αναπηρία, που έχουν υιοθετήσει οι δημόσιες τηλεοράσεις ευρωπαϊκών χωρών: ΒΒC, ZDF, FRANCE TELEVISIONS.

Επισκεφτόμαστε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «Η ΑΜΥΜΩΝΗ» που είναι ένας χώρος εκπαίδευσης για νέους και παιδιά με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με τη συγκεκριμένη σύνθετη αναπηρία και είναι το μοναδικό σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ εκπαιδεύονται, ώστε να γίνουν πιο λειτουργικά, πιο αυτόνομα, πιο κοινωνικά.

  • Τα μέτρα αυτοπροστασίας και η αντιμετώπιση των καταστάσεων κρίσεων, όπως είναι οι σεισμοί, η πυρκαγιά, οι πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
  • Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νεφρού (Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015), μιλήσαμε με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών κ. Χρήστο Καραγκιόζη.
  • Παρακολουθούμε την παράσταση “ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ”. Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας πιστή στο ραντεβού της με το κοινό, ανέβασε για ακόμη μια χρονιά, μια καινούργια θεατρική παράσταση.

Σκηνοθέτης: Δημήτρης Αγιανίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Παρουσίαση / Δημοσιογραφική Έρευνα: Γιώργος Μπελίρης