16Νοε2015 – Το Θέατρο της Δευτέρας

” «ΛΙΒΙΝΓΚ ΡΟΥΜ» ΤΟΥ ΓΚΡΑΧΑΜ ΓΚΡΙΝ “

Θεατρική παράσταση που προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής της ΕΡΤ, «Το Θέατρο της Δευτέρας (1976)». Συγκεκριμένα, προβλήθηκε πρώτη φορά στις 3 Μαΐου 1976.

Το έργο παρουσιάζει το ερωτικό δράμα μιας νεαρής κοπέλας που εκτυλίσσεται σε θρησκόληπτο περιβάλλον. Η υπόθεση διαδραματίζεται στο λίβινγκ ρουμ της οικογένειας Μπράουν. Η Ροζ, η ορφανή ανιψιά τους, χάνει τους γονείς της και εγκαθίσταται στο σπίτι των θείων της. Οι τρεις ηλικιωμένοι θείοι της ζουν με το φόβο του θανάτου και την προκατάληψη, κλειδώνοντας κάθε φορά τους χώρους του σπιτιού που έχει συμβεί το αναπόφευκτο γεγονός. Ο μόνος χώρος που δεν θυμίζει δυσάρεστες αναμνήσεις είναι το λίβινγκ ρουμ του σπιτιού. Ο παράνομος έρωτας της νεαρής Ροζ με τον ήδη παντρεμένο Μάικλ Ντένις, ψυχολόγο και διαχειριστή της διαθήκης της, ωθεί τη θεία Έλεν να χρησιμοποιήσει όλα τα τεχνάσματα, προκειμένου η ανιψιά της να παραμείνει στο σπίτι. Συλλογισμοί, για την ύπαρξη του Θεού και τον ανθρώπινο πόνο, οδηγούν τη Ροζ σε πράξη απελπισίας. Οι τρεις ηλικιωμένοι εγκαταλείπουν το λίβινγκ ρουμ, όταν η νεαρή ανιψιά τους επιλέγει να αφήσει εκεί την τελευταία της πνοή.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Συγγραφέας: Γκράχαμ Γκριν
Μετάφραση κειμένου: Νίκος Γκάτσος
Παίζουν: Ματίνα Καρρά, Γιάννης Κάσδαγλης, Ηρώ Κυριακάκη, Μαργαρίτα Γεράρδου, Αδαμάντιος Λεμός, Μαίρη Λαλοπούλου, Ρίτα Μουσούρη