2018 Ευχές γεμάτες αναμνήσεις

Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, τραγούδι και χορό υποδέχεται η ΕΡΤ τον νέο χρόνο μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Φωτεινή Δάρρα, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Βαγγέλης Δούβαλης, η Αγνή Καλουμένου, ο Θοδωρής Καζάκος, ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Σπύρος Πατράς η Ασπασία Στρατηγού, η Ειρήνη Τουμπάκη, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ιωάννα Φόρτη, ο Λάκης Χαλκιάς και η Μπέτυ Χαρλαύτη θα βρεθούν στο στούντιο της ΕΡΤ και θα ερμηνεύσουν αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια.

Μαζί τους η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Πάνου Βλάχου, η οποία συμπράττει με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Έμμετρον» του Μανώλη Γεωργοστάθη, καθώς και η βραβευμένη Νεανική Χορωδία της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης υπό τη διδασκαλία-διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού.

Τα χορευτικά επιμελούνται οι χοροδιδάσκαλοι Θοδωρής Χαλάς, Φιλιώ Καρατζά και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης Δερβενοχωρίων, Σωτηρία Μέμεζα.
Επίσης, χορεύουν, τραγουδούν και μας κερνούν τοπικά καλούδια, ο Λαογραφικός Όμιλος «Κουρήτες» με τον ιδρυτή-χοροδιδάσκαλο Μανώλη Παττακό από την Κρήτη και μέλη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Πανποντιακής Ομοσπονδίας με τον λυράρη Ηλία Υφαντίδη.

Οικοδεσπότες του εορταστικού προγράμματος είναι η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Πάνος Χρυσοστόμου.

Το μουσικό ταξίδι ξεκινά από τις αρχές του περασμένου αιώνα, φθάνει μέχρι τις μέρες μας και εξελίσσεται σε ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι.

Οι καντάδες, η Πλάκα, τα Επτάνησα, το παραδοσιακό μας τραγούδι, της στεριάς και της θάλασσας, το ρεμπέτικο, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, οι μεγάλες πόλεις, τα όμορφα χωριά. Το ελαφρό τραγούδι, το λαϊκό που γίνεται αστικό, ο Μάνος, ο Μίκης και οι συνεχιστές τους.

Τα εμβληματικά τραγούδια, τα οποία καθόρισαν και διαμόρφωσαν τον πολιτισμό μας, τραγούδια που ενώνουν όλους τους Έλληνες και στοιχειοθετούν τη συλλογική μας μνήμη.

2018 ευχές γεμάτες αναμνήσεις με τραγούδια αληθινά, τραγούδια παντοτινά…

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης, Πέτρος Τούμπης
Επιμέλεια προγράμματος: Τάσος Μπιρσίμ
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Κείμενα: Κώστας Μπαλαχούτης
Παραγωγή: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Κυριακή Βρυσοπούλου
Υπεύθυνος ήχου: Μιχάλης Συγλέτος
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διευθυντής φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Μερόπη Κομνηνού
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κλειώ Αρβανιτίδου, Σοφία Καλαντζή
Ενδυματολόγος: Φανή Κατσάνου

Για την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ:
Ενορχήστρωση: Γιώργος Παπαχριστούδης
Μουσική διεύθυνση: Πάνος Βλάχος
Τεχνικός έλεγχος: Αναστάσιος Τριανταφύλλης
Παραγωγή: Νίνα Ντόβα – Νατάσα Τσιούνη
Παρουσίαση: Αντριάνα Παρασκευοπούλου-Πάνος Χρυσοστόμου