25Μαϊ2019 – Amsterdam, London, New York: The magnificent three

Eπεισόδιο 4

Σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων

Από το 1600, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη συνέβαλαν στη γέννηση και την ανάπτυξη της «παγκόσμιας πόλης»: μια νέα αστική φιλοσοφία, η φιλοσοφία της οποίας διαδραματίζεται σε παγκόσμια κλίμακα και η οποία έχει δημιουργήσει ένα ριζικά νέο αρχιτεκτονικό τοπίο, αναγνωρίσιμο μέχρι και σήμερα.

Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες τρισδιάστατες εικόνες για την αναδημιουργία της εξέλιξης της πόλης στο χρόνο και το χώρο, σε συνδυασμό με κινούμενα πλάνα διάσημων και λιγότερο γνωστών μνημείων, αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Ιστορία.

Δείτε τα 400 χρόνια του ανταγωνισμού αυτών των 3 μεγαλουπόλεων, που αγωνίζονται για την υπεροχή τους στο Παγκόσμιο Εμπόριο και που χαρακτηρίζονται από την αυξανόμενη αστικοποίηση και την άνοδο της αρχιτεκτονικής τέχνης. Ανακαλύψτε την ιστορία των «μεγάλων μυαλών», το πρωτοποριακό πνεύμα και τις καινοτομίες πίσω από τις ιστορίες επιτυχίας αυτών των πόλεων, την αμοιβαία γοητεία και τις συγκρούσεις τους. Παρακολουθήστε αυτές τις μεγαλουπόλεις να ακμάζουν η μία μετά την άλλη, ενωμένες κυρίως από τη φιλοδοξία και τη σπουδαία ιστορία τους.

Ελάτε μαζί μας σ’ αυτό το συναρπαστικό οπτικό ταξίδι!

( Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο έως 01/06/2019 )

Παραγωγή: Iliade Productions – Les Films de l’Odyssée – Arte
Σκηνοθεσία: Frédéric Wilner