21Μαΐ2020 – 10

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα και Πέμπτη στις 23:00, Τρίτη και Τετάρτη 00:15

H εκπομπή “10” επιχειρεί μια διαφορετική, ουσιαστική και πολύπλευρη προσέγγιση της επικαιρότητας, με το κύρος, την πολυφωνία, την αξιοπιστία και την αμεροληψία που αρμόζουν στη δημόσια τηλεόραση.
Η εκπομπή φιλοξενεί καθημερινά προσκεκλημένους από όλους τους χώρους της δημόσιας σκηνής – πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, αναλυτές και γνωστά πρόσωπα της κοινωνίας των πολιτών.
Μαζί με τον Φάνη Παπαθανασίου την Νικόλ Λειβαδάρη, ο Ηλίας Κανέλλης και η Κατερίνα Γαλανού παρουσιάζουν, αναλύουν και σχολιάζουν τα γεγονότα, με στόχο την ανάδειξη όλων των πτυχών τους και των προεκτάσεών τους.
Πίσω, αλλά και μπροστά από τις κάμερες, βρίσκεται μια έμπειρη επιτελική ομάδα: στην αρχισυνταξία της εκπομπής είναι η Κατερίνα Πλατή, τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Ανδρεαδέλη, ενώ τη δυναμική δημοσιογραφική ομάδα του «10» θα συμπληρώνουν οι Στέλιος Σαρέσκος και Εβελίνα Μπουλούτσου.

Παρουσίαση: Φάνης Παπαθανασίου και Νικόλ Λειβαδάρη

Ο φάκελος «Ελληνοτουρκικά» στο «10» της ΕΡΤ1

Φάκελος «Ελληνοτουρκικά»: η αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, οι απειλές της Άγκυρας και οι επιδιώξεις του Ερντογάν με τη «Γαλάζια Πατρίδα», οι σχεδιασμοί της Αθήνας και της Λευκωσίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην εκπομπή «10» την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Στον Φάνη Παπαθανασίου και στη Νικόλ Λειβαδάρη μιλούν ο ναύαρχος και σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στον πρωθυπουργό, Αλέξανδρος Διακόπουλος, o πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, o υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.