28Ιαν2017- ΕΡΤ Report

Τρεις ρεπόρτερ διερευνούν θέματα που αναδεικνύουν τα σύγχρονα διλήμματα, προβλήματα ή επιτεύγματα της ελληνικής κοινωνίας και οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς εξελίσσεται η έρευνά τους.
Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.
Οι τρεις ρεπόρτερ μας προσκαλούν στο «εργαστήριο» του ρεπορτάζ. Ο τηλεθεατής, τις παρακολουθεί εν δράσει: να συζητούν, να προβληματίζονται, να αναρωτιούνται, να απογοητεύονται αλλά και να ερευνούν σε βάθος.

Με τη Εμμανουέλλα Αργείτη, τη Μαρίνα Δεμερτζιάν και τη Μάχη Νικολάρα

Οι πληροφοριοδότες

Τέσσερις άνδρες, οι οποίοι αποκάλυψαν σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Ευρώπη, φτάνουν στο Ευρωκοινοβούλιο για να ζητήσουν να ψηφιστεί νομική προστασία για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος.

Τι έγινε μετά την αποκάλυψη των Luxleaks, πώς διαχειρίστηκαν οι Αρχές την πληροφορία ότι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Ντόιτσε Μπανκ (Deutsche Bank), μαγείρευαν τα βιβλία τους; Ποιες ήταν οι συνέπειες για τους ίδιους τους πληροφοριοδότες;

Τέσσερις ιστορίες ανθρώπων που αναδεικνύουν τις παθογένειες, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορίας στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, το Λουξεμβούργο και στην Αθήνα και την παρουσιάζουν στην εκπομπή «ΕΡΤ report», που μεταδίδεται από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και διαδικτυακά στο www.ert.gr

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Δ/νση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου