15Αυγ2015 – Ες αύριον τα σπουδαία

Δείτε σήμερα: “Δικαίωμα στο όνειρο”
Eπεισόδιο 20  – τελευταίο
Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις.

Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στην Κοινωνία.

Η Αλεξία Χατζηπαρασίδου είναι κλινικός εμβρυολόγος. Είναι μία νέα επιστήμων που σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει ξεχωρίσει για τη δουλειά της και τις καινοτόμες ιδέες της.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά:

Έχει βοηθήσει με επιτυχία χιλιάδες ζευγάρια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υπογονιμότητας και να πραγματοποιήσουν τελικά το όνειρό τους να γίνουν γονείς. Η εμπειρία της ξεπερνά τους 30.000 κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης, ενώ το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων κρυόψυξης ωαρίων και εμβρύων, στην αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας καθώς και στην ανάπτυξη μεθόδων συγκαλλιέργειας με ομόλογα κύτταρα ενδομητρίου. Συμμετέχει ενεργά στην προεμφυτευτική γενετική διάγνωση και στη συμβουλευτική για τη διερεύνηση υπογόνιμων ζευγαριών. Παράλληλα πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι συν-ιδρύτρια και συν-διευθύντρια της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Aκαδημίας Embryolab. Μία Ακαδημία με επιστημονικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

Απώτερος στόχος η προώθηση και ο συντονισμός ερευνητικών προσπαθειών σε παγκόσμια κλίμακα.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Αντώνης Καραγιάννης
Διευθυντής Φωτογραφίας-Μοντάζ: Δημήτρης Καμπάς
Ηχοληψία: Εμμανουήλ Ζανδές