17Σεπ2018 – Ες Αύριον τα Σπουδαία

«Δεσμός»

Δεσμός: Ό,τι ενώνει τους ανθρώπους, τις ιδέες, τα αισθήματα…
Μ’ αυτήν την έννοια πορεύεται το Αστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός», που ίδρυσαν το 2012, πέντε νέες κοπέλες, που και αυτές με τη σειρά τους τις δένει μια φιλία χρόνων και μια κοινή πορεία, από το σχολείο, τις σπουδές και, κυρίως, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.
Ο «Δεσμός», περισυλλέγει, αποθηκεύει, κατηγοριοποιεί και διανέμει αγαθά και παροχές, από δωρεές οι οποίες προέρχονται από φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες, σε φορείς και πρόσωπα που τα χρειάζονται, συγκεκριμενοποιώντας και καταγράφοντας τις ακριβείς ανάγκες τους σε είδη, αλλά και σε λειτουργικές υπηρεσίες σε μόνιμη ή ακόμα και ευκαιριακή βάση.
Πίσω από τον «Δεσμό» έχει στηθεί ένα εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που βοηθά έναν πολύ μεγάλο αριθμό φορέων και ιδρυμάτων, αλλά και ιδιωτών, διακριτικά, με συνέχεια και συνέπεια.
Διαχειρίζεται, επίσης, ένα πολύ θαλερό κίνημα εθελοντισμού και συνεισφέρει στη θετική αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας προς την ιδέα της συστηματικής και αποτελεσματικής προσφοράς. Ταυτόχρονα, κινεί και διαχειρίζεται σχέδια πρωτοπόρα και σε μεγαλύτερη κλίμακα, όπως το πρόγραμμα «Ζεστασιά», για τη θέρμανση σε σχολεία και φορείς της παραμεθόριου, καθώς και βοήθεια στα ακριτικά νησιά.
Η εκπομπή θα παρακολουθήσει το ιστορικό αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας απ’ αυτές τις πέντε νέες γυναίκες, πώς έχει εξελιχθεί και θα συντροφεύσει τον «Δεσμό» στην καθημερινότητά του, στους χώρους και στη διανομή αγαθών, ακολουθώντας την τακτική του πορεία, στους φορείς και στα ιδρύματα που έρχονται σε επαφή.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Βαρβάρα Δούκα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Γαγάτσος
Ηχοληψία: Δημήτρης Βασιλειάδης
Μοντάζ: RGB Studios