18Φεβ2017 – Europe

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το κλείσιμο της αξιολόγησης ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και η μελλοντική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φόντο την 60ή επέτειο της ιδρυτικής για την Ένωση «Συνθήκης της Ρώμης», είναι τα βασικά θέματα της εκπομπής «Europe» που ταξίδεψε στο Στρασβούργο για την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να βγει από την οικονομική ύφεση και η ελάφρυνση ή όχι του χρέους της, αποτελούν σήμερα τα σημεία τριβής, μεταξύ ΔΝΤ και κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει και του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
Πόσο κοντά είναι η επίτευξη συμφωνίας; Θα παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα; Οι ενθαρρυντικές χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν και η επίδραση που θα έχει η εκλογή Τραμπ στην ελληνική οικονομία.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και οι επικεφαλής των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, Μάνφρεντ Βέμπερ (Λαϊκό Κόμμα) και Τζιάνι Πιτέλα (Σοσιαλιστές), μιλούν αποκλειστικά στην εκπομπή.

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:
Εξήντα χρόνια μετά τη Συνθήκη της Ρώμης, παραμένουν σε πρώτο πλάνο οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ειρήνη και ευημερία; Υπάρχει η δυνατότητα και η επιθυμία για περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με προοπτική την κοινή άμυνα όπως θέλουν οι φεντεραλιστές ή θα οδηγηθούμε με αφορμή το Brexit σε κράτη με αποκλίνουσα πορεία; Κοινή πορεία των 27 ή Ευρώπη πολλών ταχυτήτων; Οι κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία και ο ρόλος Τραμπ στην εκλογική συμπεριφορά των πολιτών. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλάει αποκλειστικά στο «Europe».

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα στο στούντιο στο Στρασβούργο οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Κύρτσος (ΝΔ), Εύα Καϊλή (Ελιά – Δημοκρατική Συμπαράταξη), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ) και Νότης Μαριάς (ανεξάρτητος).

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης
Έρευνα: Εύα Μπούρα
Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας
Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη
Παρουσίαση: Εύα Μπούρα