Αφρώδη κρασιά Eπεισόδιο 12

Στο σημερινό επεισόδιο θα ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο των φυσαλίδων. Θα γνωρίσουμε ελληνικά και ξένα αφρώδη κρασιά, θα μιλήσουμε για τον τρόπο παραγωγής τους αλλά και τις διαφορές τους από τη μεγάλη κυρία της Καμπανία. Ακόμη, θα μάθουμε την ιστορία της σαμπάνιας, τη ιδιαίτερη μέθοδο παραγωγής της και την τέχνη του σαμπράζ.
Ο Βασίλης Κόγκος, σύμβουλος οίνου και αποσταγμάτων, μας δείχνει το σωστό τρόπο ανοίγματος μίας φιάλης σαμπάνιας, μας λέει για την ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματός της και ποιο είναι το σωστό ποτήρι να την απολαύσουμε. Ο μετρ της ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει ένα κέικ με αμύγδαλα και σαμπάνια και ένα ζελέ σαμπάνιας με φραμπουάζ και ροδόνερο. Ο bartender Νίκος Θωμάς μας φτιάχνει απολαυστικά κοκτέιλ με σαμπάνια. Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος μας μιλά για το μοναδικό τρόπο που παλαιώνουν τα κρασιά του στο βυθό της θάλασσας. Επίσης, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου παρέα με τη Σμαράγδα Καρύδη δοκιμάζουν ιδιαίτερα κρασιά με εντυπωσιακά χρώματα αλλά και σαμπάνια με φύλλα χρυσού.

Τέλος, μαθαίνουμε την τέχνη της δοκιμής ενός οίνου, με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων.

 

Παρουσίαση-αρχισυνταξία-σενάριο: Δημήτρης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία-μοντάζ: Αλέξης Σκουλίδης
Executive producer: Πέτρος Μπούτος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέργιος Κουμπος
Δημοσιογραφική επιμέλεια εκπομπής: Ιφιγένεια Κολλάρου

08Απρ2017 – Οίνος ο Αγαπητός