12Δεκ2019 – Η Μηχανή του Χρόνου – Δημήτρης Πουλικάκος: Ο “γερόλυκος” του ελληνικού ροκ, που τον προόριζαν για πρέσβη

Δημήτρης Πουλικάκος: Ο “γερόλυκος” του ελληνικού ροκ, που τον προόριζαν για πρέσβη

Στην εκπομπή ο Δημήτρης Πουλικάκος εμφανίζεται να μιλά στον Χρίστο Βασιλόπουλο σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία τρία χρόνια και να ανοίγει όλα τα «ευαίσθητα» κεφάλαια της διαδρομής του.
Οι ευκατάστατοι γονείς του ήταν γιατροί και τον προόριζαν για διπλωμάτη. Αυτός όμως, έζησε μια άλλη ζωή γεμάτη μουσική, ανατροπές και αναζητήσεις.Τα πρώτα χρόνια τα πέρασε στο μεγαλοαστικό Κολωνάκι, πήγαινε σχολείο στο Αμερικανικό Κολέγιο και έμαθε να μιλά πέντε γλώσσες. Ήταν ανιψιός του πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου και εξάδελφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Έζησε όμως και πικρίες, καθώς φυλακίστηκε άδικα, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στη δήθεν δολοφονία της πρώην γυναίκας του στην Ολλανδία. Μέσα από ντοκουμέντα και μαρτυρίες η εκπομπή αποκαλύπτει τη δικαστική περιπέτειά του, που του στέρησε ακόμα και την επαφή με τη μονάκριβη κόρη του.
Υπήρξε συγγραφέας σουρεαλιστικών κειμένων σε λογοτεχνικό περιοδικό, πορτιέρης σε στριπτιζάδικο του Λονδίνου, φροντιστής στην Ολυμπιακή Αεροπορία του Ωνάση, ακόμα και «πειραματόζωο» του BBC σε πειράματα με LSD.
Για πρώτη φορά, έπειτα από σχεδόν 35 χρόνια, η «Μηχανή του χρόνου» παρουσιάζει σπάνιο υλικό από τη θρυλική «Συναυλία της Βροχής» στου Ζωγράφου. Στη συναυλία, που αναβλήθηκε δύο φορές λόγω καταιγίδας, έλαβαν μέρος μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τότε ροκ σκηνής, όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος, για να ενισχύσουν την προσπάθεια μαθητών λυκείου να συγκεντρώσουν χρήματα για την πενταήμερη εκδρομή τους.
Στην εκπομπή, εκτός από τον Δημήτρη Πουλικάκο, μιλούν η ραδιοφωνική παραγωγός Θέκλα Τσελέπη, ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός, ο ηθοποιός Άλκης Παναγιωτίδης, ο μουσικός Δημήτρης Πολύτιμος, ο ζωγράφος Νίκος Λυμπερόπουλος, ο λογοτέχνης Νάνος Βαλαωρίτης, ο δημοσιογράφος Μανώλης Νταλούκας, ο μουσικός Βασίλης Σπυρόπουλος και ο απόφοιτος του Λυκείου Ζωγράφου, Παναγιώτης Βασιλαντωνάκης.

Αρχισυνταξία: Δημήτρης Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κακαβιάς
Μοντάζ: Διονύσης Βαρχαλαμάς
Εκτέλεση παραγωγής: Κατερίνα Μπεληγιάννη- ΚaBel

Παρουσίαση: Χρίστος Βασιλόπουλος

MENU