26Φεβ2020 – Η Μηχανή του Χρόνου “Κώστας Βουτσάς”

“Κώστας Βουτσάς, ο κωμικός που προσπέρασε τη θλίψη”

O αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς ανοίγει στον Χρίστο Βασιλόπουλο το άλμπουμ της ζωής του και μιλά για όσα δεν ξέραμε και δεν φανταζόμασταν για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Το αρχικό του επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά άλλαξε επειδή ο παππούς του έφτιαχνε βουτσιά, δηλαδή βαρέλια. Ο κωμικός με το μεγάλο χαμόγελο, έζησε όλες τις πίκρες και τις δοκιμασίες της γενιάς του, ξεπέρασε τις αντίξοες συνθήκες και κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό του κοινού.

Ο Βουτσάς στα παιδικά του χρόνια έζησε το κυνήγι και τα βασανιστήρια του αριστερού πατέρα του. Στην κατοχή αντιμετώπισε δυσκολίες και βρέθηκε μπροστά στο γερμανικό απόσπασμα, , ενώ στον εμφύλιο μοίραζε προκηρύξεις και κινδύνευσε η ζωή του. Μεγαλώνοντας ανακάλυψε τυχαία το υποκριτικό του ταλέντο και ξεκίνησε την καριέρα του από περιπλανώμενους θιάσους, στα περίφημα “μπουλούκια”. Εκεί γνώρισε τη σκληρή ζωή του θεατρίνου.

Σαν έφηβος χρειάστηκε να δουλέψει ως αβανταδόρος σε παπατζή και ως πλανόδιος πωλητής τσιγάρων, για να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα. Αργότερα, ξεκίνησε να παίζει θέατρο από μια σύμπτωση και τελικά κατάφερε να κάνει τα πρώτα επιτυχημένα βήματα μέσα από τις ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη.

Παρουσιαστής: Χρίστος Βασιλόπουλος

MENU