Θέμα εκπομπής: “ΕΓΚΛΕΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ”

Η Έλενα Κατρίτση παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες με την υπογραφή των ανθρώπων που τις έζησαν, ανθρώπων που έχουν ξεχωρίσει με τις σκέψεις, τα έργα και τις πράξεις τους υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, με τους πρωταγωνιστές να καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες και έρευνες για μεγάλα κοινωνικά θέματα που μας αφορούν όλους. Η εκπομπή θα μας μεταφέρει σε τόπους μαγικούς, με έντονες μνήμες, μέσα από τα μάτια ανθρώπων, οι οποίοι αφηγούνται τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.
Αυτή η εκπομπή ασχολείται με ένα εξαιρετικά ευαίσθητο κοινωνικό θέμα: την έγκλειστη μητρότητα και την επόμενη μέρα για τις φυλακισμένες μητέρες.
Παιδιά που γεννιούνται και κάνουν τα πρώτα τους βήματα μέσα σε ένα κελί. Παιδιά που είναι αναγκασμένα να ζήσουν διαφορετικά από όλα τα άλλα. Για αυτά τα παιδιά η φυλακή είναι ο κόσμος τους και το κελί το δωμάτιό τους.
Η Έλενα Κατρίτση φέρνει στο φως συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που πρόκειται να γεννήσουν μέσα στη φυλακή. Γυναικών που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μέσα στα κελιά, που περιμένουν να τα δουν μια φορά το μήνα, έστω και για λίγα λεπτά, ενώ άλλες δεν τα βλέπουν καθόλου. Αλλά και ιστορίες γυναικών που προσπαθούν να βρουν μια θέση όχι μόνο στην κοινωνία, όσο – κυρίως – στις ζωές των παιδιών τους.

Προσωπικές ιστορίες με την υπογραφή των ανθρώπων που τις έζησαν. Πρόκειται για μία 50λεπτη ενημερωτική εκπομπή στην οποία παρουσιάζονται:

  • Ιστορίες ανθρώπων που έχουν ξεχωρίσει με τις σκέψεις, τα έργα και τις πράξεις τους…
  • Υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, με τους πρωταγωνιστές να καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες.
  • Έρευνες για μεγάλα κοινωνικά θέματα που μας αφορούν όλους.

Παραγωγή: Ελληνική
Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Σκηνοθεσία: Στάθης Μουρδουκούτας
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου
Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση